Θα θριαμβεύσουμε απέναντι στον κορονοϊό, όπως και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – ΚΟΣΜΟΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε έναν παραλληλισμό με τον «πόλεμο» που γίνεται στις ημέρες μας ενάντια στον κορονοϊό, γεγονός για το οποίο τόνισε πως «η Αμερική θα θριαμβεύσει».

Λόγω της πανδημίας, η νίκη των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας γιορτάστηκε με πολύ περιορισμένες εκδηλώσεις στην Ουάσινγκτον. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μελάνια, πήγε στο Μνημείο του Β’ ΠΠ που απέχει ελάχιστα από τον Λευκό Οίκο.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χαιρετίζει «τις δυνάμεις της ελευθερίας που νίκησαν την τυραννία», υπενθυμίζοντας πόσο μεγάλο ήταν «το τίμημα της ελευθερίας» για τους Αμερικανούς στρατιώτες που συμμετείχαν στον πόλεμο, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους αλτρουιστές και ηρωικούς πολεμιστές δεν είχαν γνωρίσει μια ευημερούσα Αμερική. Μεγάλωσαν στην εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, όταν οι οικονομικές προβλέψεις για την Αμερική έμοιαζαν επαχθείς», ανέφερε, λίγες ώρες αφότου δημοσιοποιήθηκαν νέα, καταστροφικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

«Τους τελευταίους μήνες, το έθνος μας εκτέθηκε σε μια σημαντική δοκιμασία, την πανδημία του κορονοϊού. Αλλά, όπως κάναμε και τόσες άλλες φορές στο παρελθόν, η Αμερική θα θριαμβεύσει», διαβεβαίωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ