Θεοχαρόπουλος: Η χώρα μας να συνεχίσει να λειτουργεί υπέρ της ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή (audio)

Νιώθω αποτροπιασμό για αυτό που έχει συμβεί στη Λωρίδα της Γάζας, θέλω να καταδικάσω απερίφραστα την επίθεση του ισραηλινού στρατού με αληθινές σφαίρες και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Θα ήθελα και η ελληνική κυβέρνηση να κρατά μια πιο σθεναρή στάση σε αυτά τα ζητήματα, πρόσθεσε. Ελπίζω η χώρα μας να συνεχίσει να λειτουργεί υπέρ της ειρήνευσης στην περιοχή, υπέρ του δικαίου και της υπεράσπισης των αδυνάτων, αλλά και η ΕΕ να είναι πιο ενεργή, συμπλήρωσε. Ο ρόλος των ΗΠΑ είναι προς την όξυνση του προβλήματος στην περιοχή, αλλά η ΕΕ και η χώρα μας πρέπει να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες, επεσήμανε.
Ερωτηθείς για το αν στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχει κοινή φωνή για να γίνουν πρόωρες εκλογές ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι έχουμε ζητήσει εθνική συνεννόηση από αυτή την κυβέρνηση σε πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της Συνταγματικής αναθεώρησης και λέμε ότι, όταν δεν μπορεί να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εθνική συνεννόηση, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να την επιβάλλει ο ελληνικός λαός με εκλογές, σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Αναφερόμενος στο Μακεδονικό ζήτημα ο κος Θεοχαρόπουλος είπε ότι θέλουμε λύση με σύνθετη ονομασία «erga omnes» και με τις νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τα ζητήματα του αλυτρωτισμού μέσω μιας ενιαίας διεθνούς συνθήκης.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-05-15 14:14:51

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ