Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα στην Σύνοδο του ΔΝΤ – Με Λαγκάρντ συναντάται ο Ε. Τσακαλώτος

Η διευθέτηση του ελληνικού χρέους, η μετα-μνημονιακή εποχή, αλλά και το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, βρίσκονται στο επίκεντρο σειράς επαφών στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που συνεχίζεται σήμερα στις ΗΠΑ.
Μετά τις χθεσινές διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο υπουργός Οικονομικών με Ευρωπαίους αξιωματούχους και τη συνεδρίαση του λεγόμενου «Ουάσιγκτον Γκρουπ», ο Πιέρ Μοσκοβισί υπογράμμισε πως οι συνομιλίες διεξάγονται σε εποικοδομητικό πνεύμα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, απορρίπτοντας τις φήμες για παράτασή του. Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών σημείωσε ότι είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η 4η αξιολόγηση εγκαίρως τον Μάιο, ενώ κάλεσε και τους εταίρους της χώρας μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ζητώντας μεταξύ άλλων να αποσαφηνίσουν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.
Την άποψη ότι η Ευρωζώνη πρέπει να έχει μία φιλόδοξη προσέγγιση στην ελάφρυνση του χρέους, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την ενεργή συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο και πρέπει να διατηρηθεί αυτό το μομέντουμ, δήλωσε επίσης στο ΑΠΕ, ο Μπρουνό Λε Μερ.
Την αισιοδοξία του για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος εκφράζει από την Ουάσιγκτον και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Βρισκόμαστε αρκετά κοντά σε ένα κοινό συμπέρασμα, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Όλαφ Σολτς, o οποίος ωστόσο εμφανίστηκε να ακυρώνει τις προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας στο Ecofin της επόμενης εβδομάδας, λέγοντας ότι η συνολική λύση θα απαιτήσει ακόμη πολλές εβδομάδες.
Σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του Ταμείου Πόλ Τόμσεν, ο οποίος έστειλε θετικά μηνύματα για τη χώρα μας και ζήτησε από τους ευρωπαίους να συμφωνηθούν τώρα τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους προκειμένου να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Σχετικές ειδήσεις: Κρίσιμες διαβουλεύσεις Ευρωπαίων-ΔΝΤ για το χρέος -Επαφές Τσακαλώτου
Αισιοδοξία Τόμσεν ότι η Ελλάδα θα πιάσει τους στόχουςwww.ert.gr

2018-04-21 08:02:52

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ