Θετικό το Euroworking Grοup στη μη περικοπή των συντάξεων

Θετικοί ως προς τη μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη συνεδρίαση του Euroworking Group.
Σύμφωνα με πήγες της Ευρωζώνης στη  συζήτηση για την Ελλάδα, το EWG ενημερώθηκε για την πρόθεση των ελληνικών αρχών να μην εφαρμόσουν την περαιτέρω περικοπή των συντάξεων κατά 1% που αποφασίστηκε το 2017 ως μέτρο «έκτακτης ανάγκης». Η Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ επιχειρηματολόγησε ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% θα εκπληρωθεί χωρίς τη νέα περικοπή, η οποία εάν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε περισσότερη ανισότητα.
Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, τα κράτη-μέλη συμφώνησαν με την Ελλάδα στην ανάγκη για μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης και ήταν «αρκετά θετικά» στη μη εφαρμογή της περικοπής. Ωστόσο, δεν λήφθηκε η τελική απόφαση, καθώς κάποια κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να λάβουν πρώτα την έγκριση των κοινοβουλίων τους. Το ζήτημα θα βρίσκεται στην ατζέντα του έκτακτου Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου. Η τελική απόφαση πάντως αναμένεται στο Eurogup του Δεκεμβρίου.
Πηγές  του υπουργείου οικονομικών σχολίαζαν ότι υπήρξαν μεγάλα βήματα σύγκλισης ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν ακόμη λίγες εκκρεμότητες οι οποίες  θα κλείσουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Συριόπουλος , Θάνος Τσίρος 
Σχετική είδηση: Υπερπλεονάσματα και φοροελαφρύνσεις στο σημερινό EuroWorking Group
www.ert.gr

2018-10-26 10:00:20

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ