Θ.Φωτίου: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για αναδοχή και υιοθεσία

«Βήμα μπροστά, χαρακτήρισε, το νομοσχέδιο για την αναδοχή και υιοθεσία, που κατατέθηκε στη Βουλή, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ενώ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής του άρθρου 8″, που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.
Ο νόμος περί αναδοχής και υιοθεσίας «επιταχύνει τις διαδικασίες και μειώνει δραστικά το χρόνο αναμονής, που έφτανε έως τα έξι χρόνια, καθώς πλέον θα απαιτούνται 8 με 12 μήνες, διευκρίνισε.
Σε άλλη συνέντευξη στο Κανάλι της Βουλής η κ. Φωτίου εξέφρασε την ικανοποίησή της, «γιατί η συζήτηση γίνεται επί της ουσίας και όλοι κατανοούν ότι κεντρικός στόχος μας είναι να βγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα». Ωστόσο, σημείωσε ότι υπάρχουν θέματα τα οποία χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων.
«Θεωρώ ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων είναι έτοιμοι να συμβάλουν σε μία μεγάλη αλλαγή. Ακούω την κριτική, η οποία πολλές φορές είναι εποικοδομητική, καθώς σε οδηγεί στο να προσθέτεις θέματα που μπορεί να τα έχεις ξεχάσει ή γίνεται, γιατί πραγματικά μερικά πράγματα ίσως δεν είναι απολύτως καθαρά» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας ότι το νομοσχέδιο το περιμένει η ελληνική κοινωνία. «Το δουλεύουμε δύο χρόνια με όλους τους αρμόδιους φορείς. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που ήταν στη διαβούλευση επί έναν μήνα και ακούσαμε πολύ θετικά σχόλια γι’ αυτό. Δεν είναι πρόχειρο. Πραγματικά, θα ανακουφίσει όλη την ελληνική κοινωνία, η οποία ζει δράματα, είτε μέσα στα ιδρύματα, είτε μέσα στις οικογένειες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, η κ. Φωτίου σχολίασε και το θέμα της αναδοχής, λέγοντας ότι στην αναδοχή το παιδί δεν ξεκόβεται από την οικογένειά του, αλλά αντίθετα ο ανάδοχος γονέας είναι υποχρεωμένος να το φέρει σε επαφή με τη φυσική οικογένειά του. «Όλα τα άλλα περί προτύπων σεξουαλικού ή όχι προσανατολισμού και προτίμησης, είναι μία συζήτηση επί ματαίω» συμπλήρωσε η ίδια.
ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Βουλή: Οι εισηγήσεις των κομμάτων στο ν/σ Αναδοχής και Υιοθεσίαςwww.ert.gr

2018-04-26 09:35:57

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ