Ινφαντίνο: «Το καλύτερο Μουντιάλ όλων των εποχών»

«Πριν από μερικά χρόνια, είχα δηλώσει ότι αυτό το Μουντιάλ θα είναι το καλύτερο της Ιστορίας. Σήμερα, μπορώ να επαναδιατυπώσω την άποψη μου, λέγοντας πως πρόκειται για την καλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών»…
Τάδε έφη, Τζάνι Ινφαντίνο. Ο πρόεδρος της FIFA, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την επιτυχία του Μουντιάλ, που φιλοξενείται στην Ρωσία, καθώς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στο «Λουζνίκι» -έδρα του τελικού ανάμεσα στην Γαλλία και την Κροατία– αποθέωσε τους διοργανωτές.
«Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα στον κόσμο ή να αλλάξει το παρελθόν, αλλά μπορεί να έχει αντίκτυπο στο μέλλον και ίσως οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία να μπορούν να βρουν έμπνευση από αυτό που κάνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλές αδικίες στον κόσμο, πολλά πράγματα που δεν δουλεύουν όπως έπρεπε, όχι σε μία μόνο χώρα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Και σίγουρα όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Αλλά εδώ είμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εστιάζουμε στο ποδόσφαιρο, στον εορτασμό του ποδοσφαίρου. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον κόσμο είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να βοηθήσει στην έναρξη του διαλόγου, να επιτρέψει τη συζήτηση».
«Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν», συνέχισε με έμφαση ο Ελβετός παράγοντας, που δικαιολογημένα μιλά με τα καλύτερα λόγια για το Μουντιάλ της Ρωσίας, δεδομένου ότι τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκεια, δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο μέσα κι έξω από τα γήπεδα, ενώ παράλληλα δεν υπήρξε ούτε ένα θετικό δείγμα στους χιλιάδες ελέγχους ντόπινγκ.
«Η Ρωσία έχει αλλάξει, έχει γίνει μια πραγματική χώρα του ποδοσφαίρου, όχι μόνο με το Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος του DNA της χώρας, χάρη στην απόδοση της εθνικής ομάδας. Όλα είναι όμορφα εδώ. Η κληρονομιά αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι σημαντική και αυτό που κτίσθηκε, κτίσθηκε για το μέλλον», επεσήμανε ο Ινφαντίνο και συνέχισε: «Αυτό που έχει αλλάξει, είναι η αντίληψη για την Ρωσία. Περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες, στην Μόσχα αλλά και σε όλες τις πόλεις υποδοχής, έχουν συνειδητοποιήσει ότι έφτασαν σε μια όμορφη και φιλόξενη χώρα, σε μια χώρα έτοιμη να δείξει στον κόσμο ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτό που πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε. Η Ρωσία είναι μια χώρα πλούσια σε πολιτισμό και Ιστορία της ανθρωπότητας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
sports.ert.gr.

2018-07-13 12:23:11

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ