Ισραήλ: Συνεχίζεται ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας

Τον πλου και άλλου πλοίου, του δεύτερου σε μία εβδομάδα, που προσπάθησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, ανέκοψε το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ.
Όπως ανακοίνωσε το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, το Σάββατο 4/8 ανέκοψε τον πλου στα ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας, πλοίου που επιχείρισε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό που επιβάλει το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία.
Στο πλοίο επέβαιναν 12 ακτιβιστές, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, και είχε σημαία Σουηδίας, ενώ πρόσθεσε ότι «συνελήφθη βάσει του διεθνούς δικαίου» και οδηγείται στο λιμάνι του Ασντόντ στο νότιο Ισραήλ.
Το πλοίο, που ονομάζεται «Ελευθερία στη Γάζα», «παραβίασε τον νόμιμο ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας», πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός και εξήγησε ότι οι ακτιβιστές που επέβαιναν σε αυτό κρατούνται και ανακρίνονται.
Την προηγούμενη Κυριακή το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό είχε σταματήσει τον πλου ενός άλλου πλοίου από την Ευρώπη, του al Awda («επιστροφή» στα αραβικά), το οποίο είχε σημαία Νορβηγίας και μετέφερε 22 άτομα. Είχε αποπλεύσει από το Παλέρμο στις 21 Ιουλίου.
πΗΓΈς: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFPwww.ert.gr

2018-08-04 09:23:02

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ