Ιταλία: Προς κυβέρνηση συνεργασίας οδεύουν Λέγκα και 5 Αστέρια

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα δώσει χρονικό περιθώριο στη Λέγκα και στο Κίνημα των 5 Αστέρων για να φθάσουν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. 
Οι δύο πλευρές, οι οποίες είναι αντίθετες με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν διατυπώσει προεκλογικά εξαγγελίες που θα κοστίσουν δισεκατομμύρια ευρώ εάν εφαρμοσθούν, ζήτησαν από τον Σέρτζιο Ματαρέλα περιθώριο 24 ωρών για να εξετάσουν εάν μπορούν να φθάσουν σε συμφωνία, από τη στιγμή που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το Φόρτσα Ιτάλια αποσύρθηκε από μια πιθανή κυβέρνηση.
Πάντως, ο γραμματέας της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι και ο αρχηγός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο δηλώνουν ότι έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα προόδου προς την δημιουργία της νέας ιταλικής κυβέρνησης.
Θα πρέπει να αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει την πρωθυπουργία, το αν θα επιλεγεί δηλαδή ένα τρίτο πρόσωπο ή αν θα υπάρξει εναλλαγή του Ντι Μάιο με τον Σαλβίνι.
Ως κύρια σημεία αναφοράς του κυβερνητικού προγράμματος, μπορεί να τεθούν μια πιο αυστηρή στάση στο μεταναστευτικό, η κατάργηση του νόμου που αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης, η στήριξη των ανέργων και μια ενιαία φορολογική κλίμακα.
Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-10 21:15:16

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ