Καλοβελώνης: «Τα επόμενα χρόνια ο Τσιτσιπάς θα είναι μέσα στους 10 πρώτους στον κόσμο»

«Τρελαίνει» κόσμο ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τις εμφανίσεις του στο φετινό Γουίμπλεντον. Ο 19χρονος πρωταθλητής έχει γίνει αποδέκτης θετικότατων σχολίων, για την εξέλιξη του ακόμη και του «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ. Στην εκπομπή «Τρεις λαλούν και ξημερώνει» με τους Λουκά Λουκά και Δημήτρη Λουκάκη, φιλοξενήθηκε ο πρώην πρωταθλητής και μετέπειτα, επί πολλά χρόνια εθνικός προπονητής , Γιώργος Καλοβελώνης .
«Ο Στέφανος έχει απίστευτο ταλέντο και με την πολλή δουλειά έχει φτάσει ως εδώ. Σε αυτό βέβαια τον βοήθησε πολύ και η οικογένεια του, που είναι αθλητική. Ο παππούς του, Σεργκέι Σαλνίκοφ, υπήρξε ποδοσφαιριστής στην πρώην Σοβιετική Ένωση και μετέπειτα μάνατζερ. Το τένις είναι ένα άθλημα που εάν δεν έχεις από κοντά τους γονείς σου δύσκολα μπορείς να προχωρήσεις. Πόσο μάλλον εάν οι γονείς μπορούν να αντέξουν τις οικονομικές απαιτήσεις, για να ανέβεις στο υψηλό επίπεδο. Αυτό σου δίνει μεγάλη ευχέρεια να κινηθείς» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο άνθρωπος που ανέδειξε την Άννα Γερασίμου και τον Βασίλη Μαζαράκη δεν δυσκολεύτηκε να προβλέψει πως «τα επόμενα 2-3 χρόνια ο Τσιτσιπάς θα είναι μέσα στους 10 πρώτους στον κόσμο. Είναι μεγάλο ταλέντο και παρότι είναι ψηλός αθλητής (1.91μ) στο γήπεδο κινείται λες και είναι 1.60 μ. Αυτό είναι χάρισμα. Παίζει πάρα πολύ καλά με τα πόδια. Είναι πολύ γρήγορος και έχει πλέον μεγάλη αυτοπεποίθηση».
Η επιτυχία του Τσιτσιπά είναι τεράστια εάν σκεφτεί κανείς πως «κάθε χρόνο στην πρώτη 100αδα της παγκόσμιας κατάταξης, μπαίνουν οκτώ νέα πρόσωπα. Μέσα σε αυτά βλέπουμε ότι εδώ και καιρό βρίσκεται και ο Στέφανος. Τα ίδια ισχύουν και για την Μαρία Σάκκαρη, που είναι μεγάλη αθλήτρια, άσχετα εάν αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του Γουίμπλεντον, κατέληξε ο Γιώργος Καλοβελώνης.sports.ert.gr.

2018-07-09 09:32:05

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ