Κατρούγκαλος: Το «κόμμα του μνημονίου» και ο χώρος της διαπλοκής έχουν άμεση πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στο ΣτΕ (audio)

Το φαινόμενο των διαρροών πλήττει βάναυσα το κύρος της Δικαιοσύνης. Φαίνεται ότι «το κόμμα του μνημονίου» και ο χώρος της διαπλοκής έχουν μια άμεση πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του ΣτΕ, ενώ είναι σαφές ότι η διαρροή από την διάσκεψη οποιουδήποτε νέου και πληροφορίας συνιστά ποινικό αδίκημα,  δήλωσε στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ στο κύριο κομμάτι της δήλωσής του ουσιαστικά επισημαίνει ένα απαράδεκτο φαινόμενο εντός του Δικαστηρίου, που δεν έχει να κάνει με οποιαδήποτε πίεση της κυβέρνησης επ αυτού, το εντελώς αντίθετο, πρόσθεσε. Αποκαλύπτει ένα δίαυλο ανάμεσα σε ορισμένους, πολύ λίγους -θα ήθελα να ελπίζω- δικαστές του ΣτΕ και αυτό που αποκάλεσα προηγουμένως «κόμμα του μνημονίου και χώρο της διαπλοκής», επεσήμανε.
Γενικά ότι τα μνημόνια έθεσαν σε δοκιμασία -όχι μόνο τις αντοχές της κοινωνίας αλλά και τις αντοχές του Συντάγματος- είναι σαφές, σημείωσε. Εγώ ο ίδιος έχω χαρακτηρίσει τα μνημόνια ως ένα παρά Σύνταγμα, συμπλήρωσε. Ο νόμος για το ασφαλιστικό δείχνει ότι αναμορφώθηκε το ασφαλιστικό σύστημα με ένα τρόπο που είναι σύμφωνος με τις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο ασφαλιστικός νόμος προστάτευε την προσωπική διαφορά, επεσήμανε.
Ερωτηθείς για το αν ο χρόνος της παραίτησης του κου Σακελλαρίου έχει αντικειμενικά πολιτικά χαρακτηριστικά ο κος Κατρούγκαλος τοποθετήθηκε, λέγοντας ότι προφανώς η δήλωσή του είναι μια πολιτική δήλωση, την οποία όπως αντιλαμβάνομαι δεν στρέφεται κυρίως εναντίον αυτής της κυβέρνησης, στρέφεται εναντίον των διαρροών στο εσωτερικό του ΣτΕ.   
Με αφορμή τη συνάντηση Τσίπρα- Ζάεφ ο υπουργός σχολίασε την στάση της ΝΔ στο Σκοπιανό ζήτημα και είπε ότι υπάρχει ένα σαφές φαινόμενο πολιτικής διπλοπροσωπίας, ο κος Μητσοτάκης θέλει να εμφανίζεται ευρωπαίος ηγέτης στην Ευρώπη και όταν είναι στην Ελλάδα υποκύπτει στις τερατώσεις πιέσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας στο εσωτερικό της ΝΔ. 
Σε καμία περίπτωση δεν μας συμφέρει σαλαμοποίηση της υπόθεσης, υποστήριξε. Για να έχουμε λύση και να είναι εθνικά επωφελής πρέπει να έχει δυο χαρακτηριστικά: Πρώτον: πρέπει να είναι συνολική, να λύνει σφαιρικά, ολικά το ζήτημα. Και δεύτερον: πρέπει να είναι μόνιμη λύση και να συνδεθεί με αναθεώρηση του Συντάγματος, υπογράμμισε.
Έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις, το παράθυρο ευκαιρίας είναι σαφώς ανοιχτό, δεν είναι όμως ακόμη δεδομένη η συμφωνία. Δικαιολογείται μια συγκρατημένη αισιοδοξία, σημείωσε.
Σε ερώτηση για την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών ο κος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η ΝΔ εμφαναίζει στοιχεία πολιτικής υποκρισίας ανάλογης με την διπλοπροσωπία στο «Μακεδονικό ζήτημα.»
Σχετική είδηση: Γ. Κατρούγκαλος: Η λύση στο Σκοπιανό βρίσκεται από την άλλη πλευρά (audio)
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-05-17 11:01:52

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ