Κεγκέρογλου: «Πρέπει να δείχνουμε αποφασιστικότητα και σχέδιο στις προκλήσεις της Τουρκίας» (audio)

Πρέπει να δείχνουμε αποφασιστικότητα και σχέδιο στις προκλήσεις της Τουρκίας, δήλωσε στο Πρώτο πρόγραμμα και στον Ξενοφώντα Ζηκίδη ο βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου.
Αναφερόμενος στο επεισόδιο στην οριογραμμή της Ρω με το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής, τόνισε ότι ήταν ένα τεστ από την Τουρκία για να διαπιστώσει την ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων και πως η ελληνική πλευρά πρέπει να κρατά χαμηλά τους τόνους για να μην υιοθετήσει το κλίμα που θέλει να δημιουργήσει η γείτονος χώρα.
Αναφερόμενος στο άρθρο του κου Σαμαρά ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι απαραίτητος εταίρος της μεγάλης σύγκλησης σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να εμπλακεί σε σενάρια συνεργασιών πριν τις εκλογές με κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα και θα επιδιώξει συγκλίσεις μετεκλογικά πάνω στις προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει.
Εκείνο το οποίο έχουμε ζητήσει και δεν βρίσκουμε ανταπόκριση είναι η συνεννόηση στα μεγάλα εθνικά θέματα ανέφερε και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία και σε άλλα επιμέρους ζητήματα πολιτικής, όπως η πρόταση που κατέθεσε η κα Γεννηματά για να ανοίξει ο διάλογος για αλλαγή άρθρων του Συντάγματος. Τα στοιχεία που θέτουν ορισμένοι για να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση θα εκλείπουν πάντα, τόνισε ο κος Κεγκέρογλου, αναφερόμενος στο θέμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και αναρωτήθηκε εάν η άρνηση του κου Μητσοτάκη οφείλεται στην παραδοχή του, ότι στην επόμενη Βουλή δεν θα έχει τέτοια πλειοψηφία, ή τέτοια δυναμική ώστε να καθορίσει τις εξελίξεις.
ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑwww.ert.gr

2018-04-11 13:46:06

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ