«Κουβάρι» τα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2010 έως το 2014-Τι κατέθεσαν οι ορκωτοί λογιστές στην Εξεταστική

Το απόλυτο χάος στα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαίωσαν οι 3 ορκωτοί λογιστές που είχαν οριστεί από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να ερευνήσουν λογιστικά τον οργανισμό.
-«2010-2011 δεν είχαν συνταχθεί οικονομικές καταστάσεις.»
-«2012-2014 δεν υπήρχαν λογιστικά βιβλία με βάση τις διατάξεις νόμου.»
-«Ζητήσαμε στοιχεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν μας δόθηκαν. Δεν μας δόθηκαν ούτε οι συμφωνίες που είχε συνάψει το ΚΕΕΛΠΝΟ.»
-«Μέχρι το 2009 υπήρχε έλεγχος. Μετά δεν βγάζεις άκρη.»
-«Αυτό που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν μόνο ο απολογισμός. Αλλά και οι οικονομικοί απολογισμοί δεν ήταν πλήρεις, δεν είχαν καταγράψει έσοδα και έξοδα. Δεν είχαμε στοιχεία ώστε να μπορούμε να πούμε ότι προέρχονται από εισπράξεις ή πληρωμές.»
-«Το συμπέρασμά μας ήταν ότι οι οικονομικοί απολογισμοί δεν ήταν πλήρεις και δεν μπορούμε να κρίνουμε που καταλήγουν.»
Ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές συμπερασματικές φράσεις των ορκωτών λογιστών οι οποίοι παρουσίασαν σήμερα το πόρισμα τους στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής.
Οι 3 ορκωτοί λογιστές κατέθεσαν ότι δεν είχαν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία που απαιτούνταν για μια ολοκληρωμένη έρευνα γιατί ενημερώθηκαν από την οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ (η οποία είναι κατηγορούμενη για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ) πως τα στοιχεία αυτά έχουν κατασχεθεί από τις αρμόδιες αρχές που ερευνούν κι αυτές την υπόθεση.
Δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν σαφείς αναφορές σχετικά με τα έσοδα και έξοδα του Οργανισμού τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν τα πρωτογενή δικαιολογητικά.
Υπογράμμισαν ότι «σε καμία περίπτωση δεν αναφέρουμε τη λέξη έλλειμμα.», συμπληρώνοντας όμως ότι κρατούν επιφυλάξεις και γι αυτό αναφέρουν στο πόρισμα τους ότι οι απολογισμοί δεν είναι ορθοί.
«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν δαπάνες ειδικού σκοπού οι οποίες δεν απεικονίζονται στους απολογισμούς», δήλωσαν χαρακτηριστικά.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδαςwww.ert.gr

2018-10-10 13:59:23

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ