Κούλογλου: Η επίθεση στη Συρία είναι ένα κυνικό ψυχρό παιχνίδι από μια διεθνή ηγεσία (audio)

Οι Ιρανικοί ή Ρωσικοί στόχοι δεν χτυπήθηκαν, δεν υπήρξε κανένα θύμα, χτύπησαν τρεις αποθήκες, δεν είχαμε έκρηξη χημικού παράγοντα, φαίνεται ότι υπήρξε προειδοποίηση, άρα το μήνυμα των Δυτικών είναι ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να προκαλέσουμε κλιμάκωση στην περιοχή. Ο Άσαντ, η Ρωσία και το Ιράν βγαίνουν ενδυναμωμένοι και είναι οι βασικοί παίχτες στην περιοχή, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, αναφερόμενος στην επίθεση των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στην περιοχή της Συρίας.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τα χημικά ήταν η αφορμή για να υπάρξουν αυτές οι επιθέσεις, οι οποίες έγιναν κυρίως για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Έχει αποδειχθεί ότι, όταν ο Τραμπ κάνει επιθέσεις τέτοιου τύπου ανεβαίνει η δημοτικότητά του και το ίδιο συμβαίνει και με το Μακρόν, πρόσθεσε. Είναι ένα κυνικό ψυχρό παιχνίδι από μια διεθνή ηγεσία τελείως ανεύθυνη και πολύ κατώτερη των περιστάσεων, ένα κυνικό θέατρο σκιών πίσω από το οποίο υπάρχουν φτηνές σκοπιμότητες, συμπλήρωσε.
Για το θέμα με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία ο κος Κούλογλου είπε ότι αύριο στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο θα υπάρξει καταδίκη της Τουρκίας για την υπόθεση και υποστήριξε ότι,  το γεγονός ότι ασχολείται όλη η ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο με ένα επεισόδιο ενός κράτους μέλους με μια άλλη χώρα είναι πολύ ενδιαφέρον.
Ερωτηθείς για την κριτική των 53 του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τους ΑΝΕΛ και τις εσωκομματικές διαδικασίες, ο κος Κούλογλου ανέφερε ότι αυτή η συμμαχία με ένα συντηρητικό κόμμα ήταν απαραίτητη την εποχή που έγινε, αλλά στην πραγματικότητα αν η χώρα μπει σε μια κανονική κατάσταση -που θα μπει μετά το τέλος των μνημονίων και τις εκλογές-, τότε οι συμμαχίες θα αρχίσουν να διαμορφώνονται με βάση τα προγράμματα και τα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά κάθε κόμματος. Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ζήτημα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση με ένα πακέτο ικανοποιητικό για το θέμα.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-04-16 11:58:22

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ