Κούλογλου: Η ψήφιση της συμφωνίας θα επιταχύνει τις εξελίξεις στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ (audio)

«Δεν έχει σημειωθεί καμία εθνική υποχώρηση, πετύχαμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο ευρωβουλευτής του Σύριζα Στέλιος Κούλογλου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη, ο κ. Κούλογλου υπενθύμισε ότι εδώ και είκοσι χρόνια, όλοι αποκαλούσαν τη γειτονική χώρα, Μακεδονία  και τόσο το όνομα όσο και η γλώσσα είχαν από καιρό παραδοθεί. Επισήμανε δε ότι, στο εξής ο κίνδυνος είναι μήπως και απορριφθεί η συμφωνία από την πλευρά των Σκοπίων, αφού, κατά τον κ. Κούλογλου, είναι απολύτως επωφελής για τη χώρα μας.
Σε ερώτηση για το μέλλον της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛΛ., ο ευρωβουλευτής του Σύριζα απάντησε κατηγορηματικά ότι αυτή έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, με τη λήξη του προγράμματος επιτήρησης. Εκτίμησε πάντως ότι είναι πιθανό να επιταχύνει τις εξελίξεις προς τη λήξη αυτής της συνεργασίας η ψήφιση της συμφωνίας όταν αυτή έρθει στη Βουλή.
Τέλος, σχετικά με την προσπάθεια για επίτευξη εθνικής συνεννόησης,  ο κ. Κούλογλου δήλωσε ότι  η κυβέρνηση δεν συναποφασίζει αν και είχαν προηγηθεί τέσσερις ενημερώσεις πολιτικών αρχηγών και δεν μπορούσε να εκκρεμεί άλλο η διαπραγμάτευση.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμαwww.ert.gr

2018-06-18 14:16:44

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ