Κρέτσος: Νέα «βόμβα» ρευστότητας 8 δισ. € έρχεται στην ελληνική οικονομία

Νέα «βόμβα» ρευστότητας, της τάξης των 8 δισ. ευρώ, έρχεται στην ελληνική οικονομία, με προοπτική να αλλάξει το κλίμα στην αγορά, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέλλον της Ελλάδας προδιαγράφεται πιο φωτεινό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και «το 2019 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά, γιατί ακριβώς ωριμάζουν πολλά έργα, ξεκινούν πολλά μεγάλα πρότζεκτ, όλα τα συμπληρωματικά εργαλεία χρηματοδότησης της οικονομίας «περνούν στο πολεμικό πέρασμα» και οι μακροοικονομικοί δείκτες και το κλίμα έχουν βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν».
Ο κ. Κρέτσος διευκρίνισε στο «Πρακτορείο 104, 9FM» ότι από τα 8 δισ. ευρώ, τα 4,8 δισ. προκύπτουν από χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που με μόχλευση «και τα ιδιωτικά κεφάλαια και με μικρή τραπεζική συμμετοχή» θα φτάσουν στο τελικό ποσό «και αυτό θα αλλάξει πάρα πολύ το κλίμα στην αγορά και την κατάσταση της ρευστότητας, που δεν είναι σε πολύ καλά επίπεδα μετά από οκτώ χρόνια συνεχούς οικονομικής κρίσης».
Επίσης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έδωσε έμφαση στη δυναμική κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων (startups) της Ελλάδας, λέγοντας ότι κατά τον πρόσφατο στρατηγικό διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον, ένα από τα ζητήματα που κυριάρχησαν και άφησαν ένα θετικό στίγμα για τη χώρα ήταν η παρουσία δεκάδων εταιρειών startups και καινοτομίας στην 83η ΔΕΘ, η οποία βέβαια συνδυάστηκε και με το αμερικανικό περίπτερο τεχνολογίας, όπου συμμετείχαν πάνω από 60 αμερικανικές επιχειρήσεις.
«Λειτουργούν και είναι έτοιμα να βγουν νέα εργαλεία χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, που δίνουν έμφαση στην αξιοποίηση ψηφιακής τεχνολογίας από τον αγροτικό τομέα μέχρι τη δημιουργική βιομηχανία.
Υπάρχει μια αξιόλογη και δυναμική κοινότητα startups στη χώρα κι αυτό φάνηκε πάρα πολύ καλά στη φετινή ΔΕΘ. Δυστυχώς, αυτός ο κόσμος πολύ συχνά είναι αθέατος, αόρατος από τον χώρο της ενημέρωσης και των media, με εξαίρεση εκείνες τις μέρες (της ΔΕΘ), που πραγματικά η καινοτομία και οι άνθρωπoι-φορείς της καινοτομίας έδωσαν βροντερό «παρών»» σημείωσε και πρόσθεσε ότι το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα τώρα ξεδιπλώνεται και μπαίνει σε νέα φάση ωρίμανσης, σε σχέση π.χ., με μία πενταετία πριν.
«Μας έλειπαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, αυτό τώρα το καλύπτουμε και από εδώ και πέρα υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό, αλλά και πολλή δουλειά ακόμη, για να φτάσουμε στα επίπεδα τα οποία όλοι θέλουμε» τόνισε.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-12-17 14:18:25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ