Κυβέρνηση και Σεντένο θέλουν τεχνική συμφωνία πριν από τις 24 Μαΐου – Έρχονται οι θεσμοί (video)

Aπό τη Δευτέρα ξεκινούν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς στην Αθήνα, για την επίτευξη καταρχήν συμφωνίας, έως το Γιούρογκρουπ της 24ης Μαίου, κάτι το οποίο ζητά και ο Μάριο Σεντένο, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι παράμετροι για την επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο. Πιθανή συνολική συμφωνία στις 21 Ιουνίου και έξοδο από το μνημόνιο «βλέπει» σε έκθεσή της η HSBC, στην οποία αναφέρεται επίσης στο χρέος της Ελλάδας και τον ρόλο του ΔΝΤ.

Οι θεσμοί ενημέρωσαν τα μέλη του Eurogroup για την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM και ανακοίνωσαν την επιστροφή των θεσμών στις 14 Μαίου σύμφωνα με την επιστολή του επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο στους ομολόγους του για τα αποτελέσματα της προηγούμενης συνεδρίασης του οργάνου. Στόχος είναι να επιτευχθεί τεχνική συμφωνία πριν από το Eurogroup του Μαΐου.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια που έχει στόχο να ενισχύσει τον δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μακροπρόθεσμα και να τονώσει το επενδυτικό κλίμα, τονίζει. Επίσης, οι υπουργοί έλαβαν γνώση της πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης να μην αιτηθεί νέο πρόγραμμα.
«Το Eurogroup έλαβε υπόψη το λεγόμενο εργαλείο ΄ενισχυμένης εποπτείας΄ όπως προτάθηκε από την Κομισιόν,» σημειώνει. Οι συζητήσεις για την στρατηγική στο θέμα του χρέους θα συνεχισθούν τις επόμενες εβδομάδες.
«Στη βάση της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης το Eurogroup θα αποφασίσει τον Ιούνιο όλα τα στοιχεία που θα εξασφαλίσουν την επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο,» καταλήγει.
Σπυράκη για «επιστολή Σεντένο»: Καταρρρίπτει το νέο παραμύθι Τσίπρα
Σαχινίδης για «επιστολή Σεντένο»: Μάταιη η προσπάθεια να χτιστεί το αφήγημα της «καθαρής εξόδου»
Διαπραγμάτευση και εθνικά θέματα στη συνεδρίαση του ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Πρωθυπουργόwww.ert.gr

2018-05-11 13:08:30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ