Κυβ. αξιωματούχος: Μοναδικός τρόπος επίλυσης της κρίσης ο διπλωματικός διάλογος (video)

Η Αθήνα εκφράζει την ανησυχία της για την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και επιμένει ότι ο μόνος δρόμος για την επίλυση της συριακής κρίσης είναι η διπλωματική οδός.
Κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως η επιχείρηση όπως αναμενόταν δεν βοήθησε στην επίλυση της συριακής κρίσης. «Δεν είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα σημείο ισορροπίας. Σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης, είναι ότι για να επιλυθεί η κρίση είναι δια του διπλωματικού διαλόγου και όχι δια των πολεμικών επιχειρήσεων. Η χειρότερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι πολιτικές ηγεσίες είναι να οδηγήσουν τον κόσμο σε έναν Ψυχρό Πόλεμο».

Επίθεση ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας στη Συρία – Στόχος εγκαταστάσεις σχετικές με χημικά όπλα (video)

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πάμε Αλλιώς», τόνισε πως «το θέμα της Συρίας θα τεθεί στο άμεσο μέλλον έτσι ώστε να ληφθούν οι κατάλληλες πολιτικές αποφάσεις».

Το στίγμα των ελληνικών θέσεων το είχε δώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη χθεσινή επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν τονίζοντας ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα πάρουν μέρος.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μακρόν για όλα-Καμία ελληνική εμπλοκή σε τυχόν στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Ο Αλέξης Τσίπρας καταδίκασε την χρήση χημικών και τόνισε ότι Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να πάρει αποφασιστικές πρωτοβουλίες, υπογραμμίζοντας δε ότι η διπλωματική προσπάθεια για ειρήνη, θα πρέπει να βασιστεί στη σουηδική πρόταση που ζητά από το Συμβούλιο του ΟΗΕ τη δημιουργία νέου ανεξάρτητου και επαγγελματικού φορέα που θα αναλάβει να ερευνήσει όλα τα ανοιχτά ζητήματα και τι καταγγελίες σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων.
Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης
Σχετική είδηση
www.ert.gr

2018-04-14 12:14:06

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ