Κόκκινα δάνεια: «Ψήφος εμπιστοσύνης» από Moody’s για το σχέδιο της ΤτΕ

Θετική κρίνει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s την πρόταση που κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.
Tην ετυμηγορία του Eνιαίου Εποπτικού Μηχανισμού SSM περιμένει η Τράπεζα της Ελλάδος για το σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, ενώ για δύο ημέρες ο Διευθυντής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ΤτΕ, Σπύρος Παντελιάς βρισκόταν στην Φρανκφούρτη, ενημερώνοντας για το σχέδιο που προβλέπει μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κάτω του 10% εντός τριετίας.
Νέο αυστηρότερο σχέδιο φέρεται να έχει στα σκαριά η Κομισιόν.
Στην τρίτη έκθεση προόδου για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs), η Επιτροπή επισήμανε σήμερα ότι τα NPEs στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα μειώθηκαν κι άλλο και ανέρχονται πλέον σε 3,4% κατά μέσο όρο στην ΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι για να σημειωθεί πρόοδος ως προς την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, μέσω της ταχύτερης μείωσης των κινδύνων στον τραπεζικό τομέα της ΕΕ, η Επιτροπή πρότεινε στα τέλη Μαρτίου 2018 μια δέσμη δράσεων για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤwww.ert.gr

2018-11-29 14:20:58

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ