Κ. Μίχαλος: Θετικό το μέτρο για τον κατώτατο μισθό-Ανάγκη για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας (video)

Είχαμε από την αρχή επισημάνει ότι ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση η μείωση του τότε κατώτατου μισθού, και αυτό γιατί δεν είχαμε ποτέ εστιάσει το πρόβλημα στο μη μισθολογικό κόστος, δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.  «Πρέπει να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας», τόνισε.

«Είναι εσφαλμένη η άποψη, και νομίζω ότι είναι ελάχιστοι πια όσοι την υποστηρίζουν, ότι πρέπει να είναι χαμηλοί οι μισθοί για να υπάρχουν θέσεις εργασίας» είπε κ. Μίχαλος εξηγώντας πως όταν είναι χαμηλό εισόδημα είναι χαμηλό και το καταναλωτικό επίπεδο.
«Καλώς έγινε αυτήν η αύξηση και μακάρι να αντέξει η οικονομία να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τα 751 ευρώ. Όμως σε αυτή τη φάση για μια μικρή μερίδα επιχειρηματιών είναι δύσκολο και εκεί πρέπει να εστιάσει η κυβέρνηση και γενικότερα το πολιτικό σύστημα. Η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο μη μισθολογικό κόστος στην ΕΕ των 28  Δεν γίνεται να συνεχίσουμε με αυτό το ύψος. Πρέπει πολύ σύντομα να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να δούμε το ζήτημα της φορολόγησης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, τονίζοντας ότι μόνο με την αλλαγή παραγωγικού μοντέλου μπορεί να υπάρξει η προστιθέμενη αξία που χρειαζόμαστε για βιώσιμη και διαρκή ανάπτυξη.
Πηγή ΕΡΤwww.ert.gr

2019-01-29 14:23:17

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ