Κ. Μητσοτάκης: Κάποιοι έχουν το θράσος να ισχυρίζονται πως «πάμε καλύτερα»

«Κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδος έχουν το θράσος να ισχυρίζονται πως «πάμε καλύτερα»» αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης με ανάρτηση στο twitter, για την έκθεση Doing Business 2019, που δημοσιεύθηκε σήμερα:
«Χάσαμε άλλες 5 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη Doing Business 2019 της @WorldBank. Στην 72η θέση μεταξύ 190 χωρών και κολλημένοι στην τελευταία θέση μεταξύ αναπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ. Και κάποιοι εντός & εκτός Ελλάδος έχουν το θράσος να ισχυρίζονται πως «πάμε καλύτερα». #DoingBiz», αναφέρει ο κ.Μητσοτάκης στην ανάρτησή του.

Χάσαμε άλλες 5 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη Doing Business 2019 της @WorldBank. Στην 72η θέση μεταξύ 190 χωρών και κολλημένοι στην τελευταία θέση μεταξύ αναπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ. Και κάποιοι εντός & εκτός Ελλάδος έχουν το θράσος να ισχυρίζονται πως “πάμε καλύτερα”. #DoingBiz pic.twitter.com/5CXptv0BF5
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) October 31, 2018

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την 72η θέση στον δείκτη επιχειρηματικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης «Doing Business 2019» που έδωσε η Παγκόσμια Τράπεζα στην δημοσιότητα.
Η έκθεση «Doing Business» εξετάζει και συγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί σε 190 χώρες για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας και την προστασία της ιδιοκτησίας.
Στις πρώτες πέντε θέσεις της κατάταξης βρίσκονται η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη, η Δανία, το Χονγκ Κονγκ και η Νότια Κορέα, ενώ τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν το Σουδάν, η Λιβύη, η Υεμένη, η Βενεζουέλα, η Ερυθραία και η Σομαλία.
Η έκθεση εξετάζει ξεχωριστά τις επιδώσεις κάθε χώρας σε μια σειρά από κρίσιμους δείκτες, οι οποίοι θεωρούνται σημαντικοί για τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την λειτουργία των επιχειρήσεων.
Έναρξη επιχείρησης
Σε αυτόν τον τομέα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 44η θέση.
Διαδικασία Οικοδομικών Αδειών
Η έκθεση τοποθετεί την Ελλάδα στην 39η θέση. Στον συγκεκριμένο δείκτη, η χώρα έχει σημειώσει πρόοδο, καθώς η διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών έγινε πιο οικονομική και απλούστερη, καθώς πραγματοποιείται σε λιγότερο χρόνο.
Πληρωμή Φόρων
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 65η θέση και όπως επισημαίνει η έκθεση, οι επιχειρήσεις καταβάλλουν το 51,9% των κερδών τους για φόρους και εισφορές.
Ηλεκτροδότηση
Σε αυτόν τον δείκτη η Ελλάδα κατατάσσεται στην 79η θέση, καθώς χρειάζονται επτά διαδικασίες για την ηλεκτροδότηση επιχειρήσεων, για τις οποίες απαιτούνται 55 ημέρες. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι το κόστος φτάνει το 69,9% του κατά κεφαλήν εισοδήματος.
Καταχώρηση Ακίνητης Περιουσίας
Η έκθεση τοποθετεί την Ελλάδα στην 153η θέση, ενώ υπολογίζεται ότι το κόστος των σχετικών διαδικασιών φθάνει στο 20% της αξίας του ακινήτου.

Εξασφάλιση Πίστωσης: 99η θέση
Προστασία επενδυτών μειοψηφίας: 51η θέση
Διασυνοριακό Εμπόριο: 31η θέση
Επιβολή συμβάσεων:132η θέση
Επίλυση πτωχεύσεων: 62η θέση

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-11-01 11:36:07

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ