Λεβέντης: Θα ζητήσουμε εξεταστική επιτροπή και διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τη «Μακεδονία»

«Όσοι δεν παρέδωσαν την έδρα στα κόμματα από τα οποία προέρχονται, διαπράττουν το πολιτικό αδίκημα της αποστασίας» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στα σενάρια και τις καταγγελίες περί αποστασίας και σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης.
Επίσης, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «πρόβλημα υπάρχει και με αυτούς που αποδέχονται τους βουλευτές που φεύγουν. Εδώ πρόκειται περί κλεπταποδοχής. Υπάρχουν παραδείγματα που είναι προβληματικά, όπως οι περιπτώσεις Μεγαλοοικονόμου και Καρρά που έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων και πήγαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Θα γνώριζε ο ελληνικός λαός κάποιον από τους δυο αν δεν είχαν εκλεγεί με το κόμμα μας και μάλιστα με λίστα, αν ήταν με σταυρό δεν θα είχαν πάρει ούτε μια ψήφο».
Όσον αφορά τα σενάρια περί σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης, ο κ. Λεβέντης μιλώντας στο Epsilon τόνισε: «Δεν βλέπω τέτοια σενάρια. Αυτός που θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση είναι ο ελληνικός λαός. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συναντούν την οργή του λαού από το γεγονός ότι παραδώσαμε το όνομα της Μακεδονίας».
Για το θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επισήμανε πως «η τιμωρία θα έρθει για όλους όσοι υπέγραψαν την συμφωνία και θα είναι σκληρή για όλους. Μέχρι να έρθει η συμφωνία για επικύρωση στη Βουλή θα έχουν συντελεστεί κάποιες προδοσίες, όπως η ένταξη στο ΝΑΤΟ και η διαδικασίες συζήτησης για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο των ΑΝΕΛ, ο κ. Λεβέντης προέβλεψε πως το κόμμα «δεν θα κατέβει στις προσεχείς εκλογές, άλλοι θα πάνε ΝΔ και άλλοι ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος, αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επανέλαβε τη θέση του ότι δεν θα «πάμε με κανέναν, το κόμμα μου θα ανατρέψει την συμφωνία των Πρεσπών και θα ζητήσουμε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή και διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τη «Μακεδονία»».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-07-02 14:05:44

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ