Λεβέντης: Ο Τσίπρας αγνοεί τη βούληση του λαού στο Μακεδονικό (audio)

Ο κόσμος δεν συμφωνεί με τη συμφωνία Τσίπρα για το Μακεδονικό και η χώρα οδηγείται σε διχασμό, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων,  Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Έλενα Καραγιάννη.

Συνέχισε δε υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δε στάθμισε σωστά την αντίσταση της κοινωνίας και πως θα έπρεπε να διενεργήσει δημοψήφισμα. Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι, είτε θα αποχωρήσουν και κάποιοι βουλευτές του Σύριζα είτε θα «προκύψουν» αποστάτες και από άλλα κόμματα και έτσι θα βρεθούν εφεδρείες, όπως ανέφεραν στελέχη της κυβέρνησης, σε περίπτωση οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Και συμπλήρωσε ότι ο κ. Τσίπρας θα είχε πέσει από καιρό αν δεν είχε δεχθεί έδρες που δεν ανήκουν στο κόμμα του, επικαλούμενος ως παράδειγμα την περίπτωση της κ. Μεγαλοοικονόμου.
Σε ερώτηση για το μεταναστευτικό , ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι  δεν πήραμε ισχυρά οικονομικά ανταλλάγματα αφού ακόμα και η μη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά μεταφράζεται σε μόλις 15 εκατομμύρια ευρώ.
Τέλος ο κ. Λεβέντης διατύπωσε τη θέση ότι μόνο με οικουμενική κυβέρνηση που θα εγγυάται την πολιτική ομαλότητα, θα επιστρέψουν επενδύσεις και καταθέσεις στη χώρα.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Έλενα Καραγιάννη
www.ert.gr

2018-07-02 14:44:45

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ