Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 2 ώρες: Το νέο, φιλόδοξο πρότζεκτ της Boeing

Η Boeing ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κατασκευάσει ένα υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο που θα μπορεί να μεταφέρει τους πελάτες οπουδήποτε στον κόσμο μέσα σε μία έως τρεις ώρες. Οι επιβάτες, σύμφωνα με την Boeing, θα μπορούν να ταξιδεύουν αυθημερόν ακόμα και σε ολόκληρο τον Ειρηνικό. Με μέγιστες ταχύτητες που υπερβαίνουν τα 3.800 μίλια ανά ώρα, το ταξίδι από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο θα μπορούσε να διαρκέσει 120 λεπτά, το οποίο σήμερα διαρκεί περίπου επτά ώρες. Η Boeing παρουσίασε το φιλόδοξο πρότζεκτ της, το επιβατικό Mach 5 στο συνέδριο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αεροναυτικής που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Ατλάντα.

We just revealed a new hypersonic vehicle concept @AIAA Aviation – aconcept that one day could redefine aviation and connect the world faster thanever before. What do you think? pic.twitter.com/P5nbxGnlOd
— Dennis A. Muilenburg (@BoeingCEO) June 26, 2018

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Boeing, επισημαίνει ότι η ιδέα είναι ακόμα στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης. Θα πρέπει πρώτα να επιλυθούν οι βασικές τεχνικές προκλήσεις πριν η εταιρεία κατασκευάσει ακόμη και ένα πρωτότυπο, εκτιμά πάντως πως αυτό το πρότζεκτ θα μπορούσει να γίνει πραγματικότητα μέσα σε 20 με 30 χρόνια. «Η οικοδόμηση του μέλλοντος στην Boeing απαιτεί δεκαετίες πρόβλεψης για το τι θα μπορούσε να είναι εφικτό και καινοτόμο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρία.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες της υπερηχητικής τεχνολογίας να συνδέει τον κόσμο πιο γρήγορα από ποτέ», δήλωσε ο Kevin Bowcutt, διευθυντής υπερηχητικής έρευνας και τεχνολογίας στην Boeing. «Η Boeing οικοδομεί πάνω σε ένα υπόβαθρο έξι δεκαετιών σχεδιασμού, ανάπτυξης και πτήσης πειραματικών υπερηχητικών αεροσκαφών, γεγονός που μας καθιστά τη σωστή εταιρεία να ηγηθεί της προσπάθειας να φέρει αυτή την τεχνολογία στην αγορά στο μέλλον».
ΠΗΓΕΣ: CNN, Boeing

www.ert.gr

2018-06-28 13:06:56

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ