Λουξεμβούργο: Στις 4 το απόγευμα η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup

Την απόφαση για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης αναμένει η Αθήνα στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Πέμπτη 21 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.
Θα προηγηθεί συνεδρίαση του EwG το οποίο και θα επικυρώσει την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος.
Σύμφωνα με το κείμενο συμμόρφωσης των θεσμών που δημοσιεύτηκε, όλα τα προαπαιτούμενα της δ’ αξιολόγησης έχουν ολοκληρωθεί, ανοίγοντας το δρόμο για την έγκριση της τελευταίας δόσης του προγράμματος.
Περιμένουμε μια απόφαση για τη ρύθμιση του χρέους, που θα σηματοδοτήσει το τέλος της λιτότητας τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο σημερινό  Eurogroup κάνοντας λόγο για εξαιρετικά θετική συγκυρία.
Το κείμενο της συμφωνίας δεν περιλαμβάνει απολύτως καμία δέσμευση για νέα μέτρα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Χρειάζεται ένας «ισορροπημένος συμβιβασμός», που θα διασφαλίζει την ανάπτυξη της Ελλάδας και τη βιωσιμότητα του χρέους, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι «Είναι καιρός η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της».
Αλλά και ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, εξέφρασε την ελπίδα να έχει το «πρόγραμμα προσαρμογής» αίσιο τέλος.
«To Eurogroup πρέπει να στείλει καθαρό μήνυμα στις αγορές, ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο», τόνισε στο CNN o αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.
Ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε πως η χώρα μας τήρησε τις δεσμεύσεις της και τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και για τους εταίρους μας να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για αποφασιστική διευθέτηση του χρέους.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Σχετική είδηση: Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης – Θετική η εισήγησηwww.ert.gr

2018-06-21 06:03:52

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ