Μητσοτάκης: Το σχέδιο της ΝΔ για την αντιμετώπιση της φτώχειας

«Η μάχη κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού» ήταν το θέμα ομιλίας του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
«Το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι πολύ καλά μελετημένο και κοστολογημένο. Και έχει διαμορφωθεί για όλους τους Έλληνες. Κανείς δεν θα μείνει πίσω» επεσήμανε ο πρόεδρος του κόμματος.
«Η ανάσχεση της «σχετικής φτώχειας» μπορεί να γίνει» είπε ο κ. Μητσοτάκης «μόνον με ανάπτυξη και νέες δουλειές και πρόσθεσε ότι «κανένα σύστημα κοινωνικής προστασίας, ακόμα και το πιο προηγμένο, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τη φτώχεια όσο η οικονομία υπολειτουργεί και όταν οι θέσεις απασχόλησης που δημιουργούνται είναι επισφαλείς ή αντιστοιχούν σε μισθούς που δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη».
«Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, θα καθιερωθεί» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για 800.000 συμπολίτες μας με κόστος 1 δις ετησίως αντί των 760 εκατομμυρίων σήμερα και θα συνδυαστεί με οικονομικές πρωτοβουλίες, όπως η χορήγηση μικρών δανείων, μέτρο που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Γαλλία. Στόχος είναι το 0,5% του ΑΕΠ να διατίθεται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».
Προανήγγειλε ελαστικότερα κριτήρια για την απονομή επιδόματος ανεργίας με εξασφάλιση των πόρων που απαιτούνται.
Αναφερόμενος στην κατάρτιση ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για την απόκτηση δεξιοτήτων με πιστοποίηση και παρουσίασε ένα φιλόδοξο όπως είπε πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για μακροχρόνια άνεργους κάτω των 35 ετών.
«Είναι απολύτως εφικτό να πιστοποιήσουμε 50.000 ανέργους σε γνώσεις βασικού προγραμματισμού μέσα από εντατικά 6μηνα προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Ευρωπαϊκούς πόρους» σημείωσε.
Δεσμεύτηκε ότι με κυβέρνηση ΝΔ «κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού, ενώ το αφορολόγητο θα αυξάνεται 1,000 ευρώ για κάθε παιδί«.
Για τους ανθρώπους με αναπηρία τόνισε ότι «η ΝΔ έχει επεξεργαστεί δέσμη προτάσεων όπως η δωρεάν παροχή τεχνικών βοηθημάτων, η κατοχύρωση νέων ειδικοτήτων -όπως π.χ. των ξεναγών για ανθρώπους με προβλήματα όρασης-, και η μετατροπή όλων των μέσων εκπαίδευσης σε προσβάσιμη μορφή».
«Εμείς δεν θέλουμε πολίτες-πελάτες εξαρτημένους από την κρατική ελεημοσύνη. Ούτε πολίτες παγιδευμένους στη φτώχεια. Τα επιδόματα, υπό προϋποθέσεις είναι απαραίτητα αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να προσφέρουμε στους πολίτες ευκαιρίες» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.
Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-02 17:08:05

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ