Μπαράζ επαφών του πρωθυπουργού στη Ν. Υόρκη-Η ατζέντα των συναντήσεων (video)

Εθνικά θέματα, προσφυγικό και οικονομία θα βρεθούν στην ατζέντα του πρωθυπουργού, ο οποίος αύριο μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη την Κυριακή προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και αναμένεται να έχει πολλές επαφές στο περιθώριο των εργασιών, οι οποίες θα αφορούν στην οικονομία και πιο συγκεκριμένα στην προσέλκυση επενδύσεων με βασικό «όπλο» την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Στη Ν. Υόρκη για τη γ.σ. του ΟΗΕ ο Πρωθυπουργός-Επαφές με θεσμικούς επενδυτές

Σημαντικό στοιχείο θα αποτελέσουν και οι επαφές που θα έχει στο περιθώριο για το Κυπριακό. Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν. Κυπριακό, προσφυγικό και οι σχέσεις των δύο χωρών αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία είναι η δεύτερη, μέσα σε διάστημα τριών μηνών μετά και το ραντεβού που είχαν στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο.
Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού στην 73η σύνοδο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.
Συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί και με θεσμικούς επενδυτές και σύμφωνα με πληροφορίες θα εστιαστούν στις επαφές με εκπροσώπους μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και, εκπροσώπους επενδυτικών οργανισμών αλλά και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων.
Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκηςwww.ert.gr

2018-09-22 11:36:31

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ