Μπεργκ: «Έχουμε μάθει να παίζουμε χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς»

«Έχουμε μάθει να παίζουμε χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς και το κάνουμε καλά στο τουρνουά». Λόγια του Σουηδού επιθετικού Μάρκους Μπεργκ, που μαζί με τους συμπαίκτες του στη Σουηδία περιμένει την προημιτελική αναμέτρηση με την Αγγλία στο Μουντιάλ της Ρωσίας.
«Νομίζω ότι παίξαμε πολύ καλά αυτά τα δύο χρόνια χωρίς αυτόν. Είναι ο καλύτερος παίκτης που είχαμε στη Σουηδία, αλλά μάθαμε να παίζουμε χωρίς αυτόν και νομίζω ότι το έχουμε κάνει καλά, πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε ο Σουηδός επιθετικός που αγωνίστηκε με επιτυχία στην Ελλάδα φορώντας την φανέλα του Παναθηναϊκού.
Ο Μπεργκ είπε ότι αισθάνθηκε «φανταστικά» μετά τη νίκη εναντίον της Ελβετίας στην φάση των «16». «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, η Ελβετία είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά είχαμε αρκετές ευκαιρίες και πιστεύω ότι αξίζαμε να κερδίσουμε. Είμαστε συνηθισμένοι να μας χαρακτηρίζουν ως αμυντική ομάδα, αλλά δεν πρέπει να είναι έτσι».
Ο Σουηδός επιθετικός, υπερασπίστηκε επίσης την στρατηγική στο παιχνίδι της σκανδιναβικής ομάδας, που δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν αντίπαλο: «Ακούμε πολλά ότι είμαστε ιδιαίτερα αμυντικοί, αλλά νομίζω ότι αν έβλεπαν τα παιχνίδια μας πριν, δεν θα έπρεπε να νιώθουν καμία έκπληξη. Έχουμε το σχέδιό μας, κάνουμε πάντα το ίδιο. Σεβόμαστε την Ελβετία, η οποία είναι μια εξαιρετική ομάδα. Είχε μεγάλη κατοχή της μπάλας, αλλά δεν δημιούργησε σαφείς ευκαιρίες να σκοράρει», συμπλήρωσε.
Στη μνήμη όλων των Σουηδών που παρακολουθούν με προσμονή την πορεία της εθνικής τους ομάδας στο Μουντιάλ της Ρωσίας, υπάρχει άλλο ένα καλοκαίρι πριν από 24 χρόνια: στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ το 1994, όπου η ομάδα ήταν η τρίτη, με πρωταγωνιστές τους Τόμας Μπρολίν, Χένρικ Λάρσον και Τόμας Ραβέλι.
«Βρισκόμαστε σε μια καλή πορεία γι ‘αυτό, αλλά είναι πολύ μακριά. Πρόκειται να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα στα προημιτελικά», είπε ο Μπεργκ.
Η Σουηδία αντιμετωπίζει το Σάββατο στην Αγγλία στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕsports.ert.gr.

2018-07-05 08:45:24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ