Μπόνιεκ: «Χάσαμε μία μάχη όχι τον πόλεμο»

Ο πρόεδρος της Πολωνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Σμπίγκνιε Μπόνιεκ, μπήκε μπροστά για να προστατεύσει την Εθνική, η οποία ξεκίνησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας με ήττα (1-2) από τη Σενεγάλη.
«Αυτή η ομάδα αποτελείται από σοβαρούς και έξυπνους ανθρώπους. Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι: έχουμε χάσει μια μάχη και όχι τον πόλεμο, τον οποίο δεν σκοπεύουμε να χάσουμε». Ο παλαίμαχος άσος της Εθνικής Πολωνίας και της Γιουβέντους είχε εμπιστοσύνη στους παίκτες του την παραμονή του αγώνα (που αργότερα χάθηκε) κατά της Σενεγάλης, και τη διατηρεί.
Ο Μπόνιεκ παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου επειδή το ανώτερο καθήκον του είναι να κάνει απολογισμό της κατάστασης. Χωρίς άγχος. «Ήταν καθήκον μας να βάλουμε τα πρόσωπά μας μπροστά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σήμερα. Όλα είναι ακόμα στα χέρια μας και η κατάσταση είναι σίγουρα δύσκολη αλλά όχι τραγική», υπογράμμισε.
Εκκινώντας με την αντίληψη πως είναι σε θέση να περάσει ήρεμα από τον όμιλό της, η Πολωνία ηττήθηκε από τη Σενεγάλη του Νιάνγκ. «Δεν υπάρχουν αθώοι και ένοχοι, πέντε που έπαιξαν καλά και οι άλλοι άσχημα. Μετά από κάθε αποτέλεσμα είμαστε μαζί, σαν οικογένεια. Θα παίξουμε πολύ καλά εναντίον της Κολομβίας, η οποία βρίσκεται στην ίδια κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε κι εμείς», τόνισε ο Μπόνιεκ.
Όσο για την απάντησή του σε ερώτηση για τις ευθύνες του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής ομάδας; «Ο Ναβάλκα; Δεν παίξαμε καλά εναντίον της Σενεγάλης, νομίζω ότι ήμασταν λίγο μπερδεμένοι σε γενικές γραμμές. Ωστόσο, η μόνη αρχή σε αυτή την ομάδα είναι ο προπονητής: ξέρει τους παίκτες, ζει μαζί τους 24 ώρες την ημέρα και αναλαμβάνει την ευθύνη για κάθε απόφαση», είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕsports.ert.gr.

2018-06-20 20:56:47

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ