Μ. Εβδομάδα : Δικογραφίες και περιπολίες στους ναούς

Δύο δικογραφίες
Για τα περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα, όπου ιερείς προσέφεραν τη Θεία Κοινωνία σε πιστούς παρά την απαγόρευση και τις αντίθετες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι κατά τόπους εισαγγελικοί λειτουργοί και έχουν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο Εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δυο αυτά περιστατικά και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς. Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά.

Ανησυχία για τη Μεγάλη Εβδομάδα – Το έκτακτο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.
Τα δύο περιστατικά έχουν προβληματίσει τις αρχές για το τι θα ακολουθήσει τη Μεγάλη Εβδομάδα και κυρίως τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, ενώ ο κίνδυνος συνωστισμού έξω από τις εκκλησίες, με τα παραθυράκια που αφήνουν τα SMS, είναι υπαρκτός.Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων έχει καταρτιστεί ειδικό σχέδιο που προβλέπει ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα διέρχονται πρωτίστως μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ και δευτερευόντως περιπολικά έξω από τις εκκλησίες, ιδίως τις ώρες που θα πραγματοποιούνται οι Θείες Λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Παρά το γεγονός ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ξεκαθάρισε από το μεσημέρι της Πέμπτης με ανακοίνωσή της ότι οι ναοί δεν θα είναι ανοικτοί για τους πιστούς, υπάρχει έντονη ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξουν άτομα -κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας- που θα παρακούσουν τις αποφάσεις.

Ως οι πλέον επικίνδυνες μέρες θεωρούνται η Μεγάλη Πέμπτη, η Μεγάλη Παρασκευή και κυρίως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για το οποίο όπως επισημαίνουν από την Ελληνική Αστυνομία θα αυξηθούν οι δυνάμεις επιτήρησης.

Τέλος, την Κυριακή του Πάσχα αντίστοιχες περιπολίες θα υπάρχουν προκειμένου να μην επιτραπεί το ψήσιμο του οβελία σε δημόσιους χώρους και πιλοτές ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός ατόμων που θα θελήσουν να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο το Πάσχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ