Μ. Σεντένο: Η Ελλάδα παίρνει πίσω τον έλεγχο (video)

Η Ελλάδα παίρνει πίσω τον έλεγχο της διαδικασίας χάραξης πολιτικής και η κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερο περιθώριο να προσαρμόζει τις πολιτικές στις προτιμήσεις του ελληνικού λαού, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ενόψει της λήξης του ελληνικού προγράμματος της ερχόμενη Δευτέρα.
Δεν υπάρχει νέο πρόγραμμα και νέες προϋποθέσεις, επισημαίνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρεγκλινγκ, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει τις μεταρρυθμίσεις, αφού ήδη παρουσιάζουν θετικά αποτελέσματα και η χώρα πρέπει να χτίσει σε αυτό.
Αν υπαναχωρήσουμε από τα συμφωνηθέντα, τώρα ή στο μέλλον, οι αγορές θα μας εγκαταλείψουν και δεν θα μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε τις λήξεις των δανείων με όρους βιωσιμότητας χρέους, δηλώνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ιστορική ημέρα χαρακτηρίζει την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί κάνοντας όμως λόγο και για λάθη.
«Εγώ ο ίδιος αισθάνθηκα άβολα όταν αποφασίσαμε, πίσω από κλειστές πόρτες, τη μοίρα εκατομμυρίων Ελλήνων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο περιέγραψα αυτήν την κατάσταση ως δημοκρατικό σκάνδαλο», αναφέρει ο κ. Μοσκοβισί.
Tο τέλος των μνημονίων πιστώνεται στην Κυβέρνηση Τσίπρα, τονίζει με με ανάρτησή του στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο αρμόδιος επίτροπος μιλά, έστω κ με καθυστέρηση, για τα λάθη της Τρόικα κ το έλλειμμα δημοκρατίας στο Eurogroup. Και ομολογεί, αυτό που μάταια προσπαθούν να μηδενίσουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κ τα φιλικά τους ΜΜΕ. Το τέλος των μνημονίων πιστώνεται στην Κυβέρνηση Τσίπρα:
— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) August 18, 2018

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμαwww.ert.gr

2018-08-18 18:21:57

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ