Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου-Επιστολή προς Ταγιάνι-Συνδέει την τύχη των 2 Ελλήνων με τους 8 Τούρκους (video)

Με νέες προκλητικές δηλώσεις ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανήλθε στο θέμα των 8 αξιωματικών το οποίο συνέδεσε και πάλι με τους δύο Έλληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη, λίγο μετά αφότου η Άγκυρα έστειλε ανάλογη επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.
Η επιστολή, που αποκάλυψαν τα ΝΕΑ, υπογράφεται από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και στάλθηκε στον κ. Ταγιάνι εις απάντηση του ψηφίσματος για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς.
Στο ίδιο μοτίβο, ο κ. Τσαβούσογλου επανήλθε στους γνωστούς ισχυρισμούς για διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί και μάλιστα αποφάνθηκε ότι η ελληνική δικαιοσύνη δέχεται πιέσεις από την Ευρώπη.
Όσο για το ότι ο κ. Κοτζιάς του είχε πει ότι οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, προφανώς αυτό ισχύει, αλλά δεν σημαίνει και δέσμευση για παράδοση των οκτώ παρακάμπτοντας την Δικαιοσύνη.
Η Αθήνα και δια στόματος του Πρωθυπουργού είχε απορρίψει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι είχε αναληφθεί η οποιαδήποτε δέσμευση για παράδοση των οκτώ στην Τουρκία, ενώ σε κάθε επίπεδο απορρίπτεται ο απαράδεκτος συσχετισμός της υπόθεσης της αίτησης ασύλου από τους οκτώ, με την σύλληψη και παράνομη κράτηση επί 128 ημέρες των δυο Ελλήνων αξιωματικών χωρίς να έχει καν απαγγελθεί κατηγορητήριο.

Δ. Τζανακοπουλος: Η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να επανέλθει στο δρόμο της νομιμότητας
Τη στάση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών σχολίασε και ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο 24/7.
«Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Έχει διαψευστεί ο συγκεκριμένος ισχυρισμός πάρα πολλές φορές και από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά και από τον υπουργό Εξωτερικών, εξ όσων θυμάμαι. Ο κ. Ερντογάν, όταν είχε έρθει εδώ, δεν έκανε καμία τέτοια δήλωση ενώπιον του Έλληνα Πρωθυπουργού.
Αντιθέτως, έγινε μια συζήτηση, στην οποία εξηγήθηκε στον κ. Ερντογάν, με πολύ μεγάλη σαφήνεια, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δεν είναι άλλη από τον απόλυτο σεβασμό του κράτους Δικαίου.
Την ίδια στιγμή, βεβαίως, έχουμε πει ότι άνθρωποι οι οποίοι εμπλέκονται ή υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται με το πραξικόπημα στη γειτονική χώρα, δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Αλλά, αυτό δεν μπορεί να το αποφασίσει κανένας άλλος, εκτός από τα ελληνικά δικαστήρια.
Λυπάμαι, αλλά η Τουρκία θα πρέπει να μάθει να σέβεται και το Διεθνές Δίκαιο και τη δικαιοκρατία και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, πράγμα το οποίο δεν φαίνεται να τηρεί και δεν φαίνεται να κάνει στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπου εδώ και τέσσερις μήνες δεν τους έχουν απαγγελθεί καν κατηγορίες.
Η Τουρκία θα πρέπει να επανέλθει στο δρόμο της νομιμότητας, θα πρέπει να επανέλθει στον δρόμο της σωφροσύνης και της σύνεσης, θα πρέπει να επανέλθει στον δρόμο του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της δικαιοκρατίας, διαφορετικά θα καταλήξει πλήρως απομονωμένη στο διεθνές σκηνικό. Και δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα ήθελε ο τουρκικός λαός.», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.
Πηγή: ΕΡΤ1www.ert.gr

2018-07-06 18:30:51

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ