Νέο ν/σ αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει το νέο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και τους διορισμούς μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών προανήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι της Βουλής στην εκπομπή «Βουλής Βήμα».
Το αργότερο μετά το καλοκαίρι αναμένεται να κατατεθεί νόμος «πακέτο» για το νέο λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ σύμφωνα με τον υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Οι μεγάλες αλλαγές θα αφορούν στα προγράμματα σπουδών της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου, ενώ τον Ιούνιο του 2020 θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια.

Σε ότι αφορά το διορισμό των μόνιμων εκπαιδευτικών ο υπουργός παιδείας ξεκαθάρισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στους αναπληρωτές.

«Πρέπει να σεβαστούμε την προϋπηρεσία αλλά και τους νέους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί που τόσα χρόνια υπηρετούν την εκπαίδευσης προφανώς η μοριοδότησή τους θα είναι πάρα πολύ υψηλή για να μπορέσουμε να τους προσλάβουμε», δήλωσε ο Κ. Γαβρόγλου.
Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των θρησκευτικών ενώ σχολίασε την προσφυγή της εκκλησίας για το νέο οργανισμό του υπουργείου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό παιδείας οι αλλαγές σε Ιστορία, Μαθηματικά, Γλώσσα και Φυσικές επιστήμες βρίσκονται σε τελικό στάδιο ενώ στο πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνεται και το σχέδιο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για τα συγκεκριμένα μαθήματα.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤwww.ert.gr

2018-04-21 14:14:56

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ