Να διατηρήσει το χρέος της υπό έλεγχο καλεί ο Μοσκοβισί την Ιταλία

Ηχηρή προειδοποίηση του Επιτρόπου Οικονομικών Π. Μοσκοβισι  προς την Ιταλική κυβέρνηση να διατηρήσει υπό έλεγχο  το χρέος της, περικόπτοντας τις σπατάλες και θέτοντας ως προτεραιότητα τις δαπάνες για επενδύσεις και υποδομές ώστε να τονώσει την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα.
Σε συνέντευξη του στο Reuters  κάλεσε την Ιταλική κυβέρνηση , να είναι σαφής και να παραμείνει εκεί που πρέπει να παραμείνει –στον πυρήνα της ευρωζώνης ως μια ισχυρή, αξιόπιστη χώρα που προτίθεται να διασφαλίσει ότι το χρέος της είναι υπό έλεγχο, υπογράμμισε  ο επίτροπος.
Το μήνυμα των «παραινέσεων» εστάλη καθώς ο κυβερνών συνασπισμός στην Ιταλία ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας της χώρας Τζιοβάνι Τρία να επιτρέψει μεγαλύτερες δαπάνες στον προϋπολογισμό του ερχόμενου έτους προκειμένου να υλοποιήσει προεκλογικές δεσμεύσεις που έλαβε.
Ο κ. Μοσκοβισί πρόσθεσε με νόημα, πως  η Ιταλία, όπως και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης, θα πρέπει να υποβάλλει το σχέδιο προϋπολογισμού της για το ερχόμενο έτος ως τα μέσα Οκτωβρίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να το απορρίψει αν αποφασίσει ότι δεν ευθυγραμμίζεται με τους κανόνες της ΕΕ, ασκώντας μια εξουσία την οποία δεν έχει ποτέ μέχρι σήμερα χρησιμοποιήσει.
Στην συνέντευξη του ο Γάλλος Επίτροπος  δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα με την ομάδα των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών στις Ευρωεκλογές. Αλλά διευκρίνισε πως σε δύο με τρεις εβδομάδες  θα δηλώσει τις προθέσεις του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuterswww.ert.gr

2018-09-20 10:31:26

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ