Νεκρή βρέθηκε μια από τις τρεις ιδρύτριες των FEMEN

Τον θάνατο της 31χρονης ουκρανής ακτιβίστριας Οξάνα Σάτσκο, συνιδρύτρια και πρώην μέλος της φεμινιστικής ομάδας Femen, ανακοίνωσε σήμερα η Ίνα Σεβτσένκο, επικεφαλής της οργάνωσης. «Η Οξάνα βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Παρίσι. Αυτοκτόνησε», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. Εξόριστη στη Γαλλία από το 2013, η Σάντσκο έφυγε από την οργάνωση και συνέχισε δουλεύοντας ως ζωγράφος.

[to all journalists] It’s the biggest tragedy. I won’t give any other comments. Thank you for understanding. – Je n’ai pas d’autres commentaires. Merci pour votre compréhension. – Без дополнительных комментариев. Спасибо за понимание.
— inna shevchenko (@femeninna) July 24, 2018

H Άννα Γκουτσόλ, επίσης συνιδρύτρια των FEMEN, επιβεβαίωσε το θάνατό της Σάτσκο στη σελίδα της στο Facebook (στα αγγλικά και στα ουκρανικά), δήλωσε όμως επιφυλακτική για τις αιτίες του θανάτου: «Η πιο γενναία…Η Οξάνα Σάντσκο μας άφησε. Πενθούμε μαζί με τους δικούς της και την οικογένειά της και περιμένουμε την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας. Προς το παρόν, αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Οξάνα βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά του στο Παρίσι. Σύμφωνα με τους φίλους της, άφησε ένα σημείωμα αυτοκτονίας».
Oι FEMEN δημοσίευσαν στη σελίδα τους στο Facebook, ένα αφιέρωμα στη «μία από τις πιο αξιόλογες γυναίκες της εποχής μας, μια από τις μεγαλύτερες μαχήτριες που αγωνίστηκαν σκληρά ενάντια στις αδικίες που αντιμετώπισε, ενάντια στις αδικίες της κοινωνίας μας».
To 2008, στην Ουκρανία, η Οξάνα Σάτσκο ίδρυσε το φεμινιστικό κίνημα Femen μαζί με δυο άλλες ακτιβίστριες, το οποίο έγινε παγκοσμίως γνωστό διοργανώνοντας δράσεις, ως επί το πλείστον γυμνόστηθες με συνθήματα γραμμένα στο σώμα, προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των γυναικών, γεγονός που τον οδήγησε να συμμετάσχει σε διάφορα άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της δημοκρατίας και κατά της διαφθοράς, της πορνείας ή της επιρροής των θρησκειών στην κοινωνία, αρχικά μόνο στην Ουκρανία κι έπειτα σε άλλα μέρη του κόσμου.
ΠΗΓΗ: Bfmtvwww.ert.gr

2018-07-24 16:42:58

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ