Νετανιάχου :Το Ισραήλ δεν επιδιώκει πόλεμο με το Ιράν (video)

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν επιδιώκει πόλεμο με το Ιράν, την επομένη των δηλώσεων του για αποδείξεις που όπως ισχυρίζεται διαθέτει και αφορούν μυστικές προσπάθειες της Τεχεράνης για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, παρά τη διεθνή συμφωνία που έχει υπογράψει η Ισλαμική Δημοκρατία για τον περιορισμό του πυρηνικού της προγράμματος και οι οποίες προκάλεσαν διεθνείς αντιδράσεις.

Η Τεχεράνη αποκάλεσε τον Νετανιάχου «διαβόητο ψεύτη», οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι γνώριζαν εδώ και καιρό πολλά από τα στοιχεία, ενώ επιφυλακτικές εμφανίζονται οι υπόλοιπες χώρες.
Όταν ρωτήθηκε ο Νετανιάχου αν το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον του Ιράν απάντησε σε συνέντευξη στο CNN: «Ουδείς επιζητά μια τέτοιου είδους εξέλιξη. Το Ιράν είναι αυτό που αλλάζει τους κανόνες στην περιοχή».
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) επανέλαβε σήμερα ότι «ουδεμία αξιόπιστη ένδειξη έχει για δραστηριότητες στο Ιράν που έχουν σχέση με την ανάπτυξη πυρηνικού όπλου μετά το 2009», απαντώντας στις ισραηλινές κατηγορίες.
Εκπρόσωπος της ΙΑΕΑ δήλωσε στο AFP ότι το συμβούλιο των κυβερνητών έχει «δηλώσει ότι ολοκλήρωσε την επανεξέτασή του στο θέμα αυτό» μετά την υποβολή της έκθεσης τον Δεκέμβριο του 2015.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-01 19:17:25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ