Ν. Βούτσης: Έξοδος από την κρίση με προοδευτικό πρόσημο (video)

Η χώρα πρέπει να βγει από την κρίση με καθαρό προοδευτικό πρόσημο και με την κοινωνία όρθια, σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας την Κυριακή στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πάμε Αλλιώς».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κάτι να συσκοτίζει την πορεία προς την καθαρή έξοδο, και ότι επαληθεύτηκε η εκτίμηση πως ο οδικός χάρτης προχωρά με καλό ρυθμό.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, ουδείς είπε ότι καθαρή έξοδος σημαίνει ότι θα επανέλθουμε με ένα κουμπί στην προ κρίσης και προ μνημονίου εποχής.
Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως δεν υπάρχουν νέα μέτρα: ό,τι έχει προνομοθετηθεί, είναι μέρος της συμφωνίας του 2015. «Όσο καλύτερα θα πηγαίνει η ελληνική οικονομία, τόσο τα αρνητικά μέτρα, τα οποία έχουν αναληφθεί, θα μπορούν να επανεκτιμηθούν και να εξισορροπηθούν», πρόσθεσε.
Η χώρα θα τηρήσει τα όσα έχει συμφωνήσει, σημείωσε ο κ. Βούτσης, και ζήτησε και από τους θεσμούς να κάνουν το ίδιο, αναφορικά με το χρέος.
Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, είναι άκαιρη η συζήτηση για πρόωρες εκλογές, κι εξέφρασε την έκπληξή του για το αίτημα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών από την Φώφη Γεννηματά.
Ο κ. Βούτσης δήλωσε υπερήφανος που είναι Πρόεδρος της Βουλής στη Β’ Σύνοδο της οποίας προσχώρησε με ικανή πλειοψηφία το σύστημα της απλής αναλογικής, έστω και για τις μεθεπόμενες εκλογές.
Αίθουσα σύνταξης ert.gr
Πηγή: ΕΡΤ1www.ert.gr

2018-05-06 10:30:46

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ