Ν.Κοτζιάς: Εθνικά ωφέλιμη για την Ελλάδα η συμφωνία των Πρεσπών (video)

Την θέση ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής και για τις δυο χώρες και ότι όταν έρθει στην Βουλή θα υπάρχει η πλειοψηφία για να την κυρώσει, τόνισε σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο» ο Νίκος Κοτζιάς, αποφεύγοντας, πάντως, να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού άμυνας, Πάνου Καμμένου.

«Η συμφωνία είναι πολύ καλή. Δεν παραχωρεί εθνική κυριαρχία για να προϋποθέτει 180 ψήφους» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών  και σημείωσε:
‘Τώρα που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση πρέπει να συμπαρασύρει όλη την περιοχή των Βαλκανίων σε μια αναπτυξιακή τροχιά και σε αυτό συμβάλλει η συμφωνία με την πΓΔΜ.»
Επισήμανε παράλληλα, ότι θέμα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση δεν μπαίνει το επόμενο εξάμηνο, αναφέροντας ότι «αυτό το χαρτί το έκαψε ο κ. Μητσοτάκης» και ξεκαθάρισε πως είναι «άλλο θέμα η ψήφος εμπιστοσύνης και άλλο πράγμα να ψηφιστεί η συμφωνία για το Σκοπιανό», συμφωνία που όπως τόνισε, εξασφαλίζει την πλειοψηφία από τη Βουλή.
Αναφορικά με τη γείτονα χώρα, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι η συμφωνία έχει ήδη έχει περάσει με πλειοψηφία 69 ψήφων από τη Βουλή και άσκησε κριτική στη ΝΔ λέγοντας: «Ο πρόεδρος Ιβάνοβ που είναι ένας Γκρουεφσκικός -ένας Νεοδημοκράτης- έχει απορρίψει αυτή τη συμφωνία και έχει αρνηθεί να την υπογράψει με το επιχείρημα ότι έκανε όμηρο και υποτακτικό τη Βόρεια Μακεδονία στην Ελλάδα». Δηλαδή, λέει ακριβώς τα αντίστροφα απ’ ό,τι λέει η ΝΔ, αλλά στην ουσία τους είναι τα ίδια, συμπλήρωσε και σημείωσε: «Και οι Γκρουεφσκικοί και η ΝΔ θεωρούν ότι η κάθε χώρα έχει παραδώσει το σύμπαν στην άλλη χώρα.»
Σχετικά τέλος με τα ελληνοαλβανικά, ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι δεν έχει δεχτεί να τεθεί προς συζήτηση θέμα τσάμηδων.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Νίκος Μελέτηςwww.ert.gr

2018-07-03 14:30:06

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ