Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το VAR – Σεπτέμβριο ανοίγουν οι φάκελοι και στα μέσα της σεζόν αρχίζει η δοκιμή του – Παραμένει για ένα χρόνο η Επιτροπή Παρακολούθησης

Προ των πυλών της Super League βρίσκεται το VAR, αφού ο διαγωνισμός για την ανάδοχο εταιρεία κατατέθηκε την Πέμπτη (28/6) από τη Super League με καταληκτική ημερομηνία την 4η Αυγούστου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 13.9 εκατομμύρια ευρώ, με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης να ορίζει την ΕΔΕΤ ΑΕ ως τελικό δικαιούχο για την υλοποίηση του έργου. Βάσει του χρονοδιαγράμματος που υπάρχει, η χρήση του VAR θα εκκινήσει περίπου στα μισά του προσεχούς πρωταθλήματος.
Στα μέσα του Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν οι φάκελοι και θα γίνει η επιλογή της ανάδοχης εταιρείας από τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι οι δοκιμές του VAR θα γίνονται σε αγώνες μικρότερων πρωταθλημάτων και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί στη Super League και σε επιλεγμένους αγώνες Κυπέλλου.
Η ΕΔΕΤ αναφέρει:
«Αντικείμενο της σύμβασης είναι ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα και εφαρμογές και συγκεκριμένα:
Η εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος υποβοήθησης διαιτητικών αποφάσεων μέσω βίντεο (VAR).
Η προμήθεια πληροφοριακού συστήματος συλλογής, αποθήκευσης και καταλογογράφησης αρχείων προερχόμενων από το σύστημα VAR.
Η προμήθεια συστήματος ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και ψηφιακής διακίνησης εγγράφων για την εσωτερική επικοινωνία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αλλά και την επικοινωνία της ομοσπονδίας με τους κρατικούς φορείς σύμφωνα με την ψηφιακή στρατηγική και νομοθεσία.
Προϋπολογισμός (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ): 9.860.952.38€
Διαδικασία Ανάθεσης: Ανοικτός Διεθνής Διαγωνισμός με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής
Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η Παρασκευή 3/8/2018 και ώρα 17:00»
Παραμένει για τουλάχιστον ένα χρόνο η Επιτροπή Παρακολούθησης
Η Επιτροπή Παρακολούθησης που έχει ορίσει η FIFA για την ΕΠΟ θα παραμείνει για να εποπτεύει το έργο και τη λειτουργία της Ομοσπονδίας για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη. Το ανακοίνωσε στην ομιλία του, στη διάρκεια της Γ.Σ. της ΕΠΟ, ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών της FIFA, Μπιορν Βασάλο, ο οποίος μέμφθηκε την προσπάθεια μείωσης των ποινών του Πειθαρχικού Κώδικα.
«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί επιχειρήθηκε να ελαχιστοποιηθούν οι ποινές. Ήταν μια πολύ θολή συμπεριφορά. Έλαβα φτηνές και εύθραυστες απαντήσεις που δεν ήταν ικανοποιητικές. Κάποιοι από τη διοίκηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν κατανοήσει τι πρέπει να γίνει για να πάμε μπροστά», σχολίασε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.
«Εμείς δεν θα φύγουμε μέχρι να θεωρήσουμε ότι η ΕΠΟ λειτουργεί σωστά. Δεν θα προτείνω μόνο να παραταθεί η θητεία μας εδώ, αλλά θα φέρουμε και έναν ειδικό, όπως θα ξέρετε, που θα βοηθήσει την διοίκηση να λειτουργήσει καλύτερα σε ότι αφορά την διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου. Δεν θα επέμβουμε στα εσωτερικά ζητήματα, αλλά θα συνεχίσουμε να σας καθοδηγούμε για να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε ο Βασάλο.
Και κατέληξε: «Το να φύγουμε δεν είναι επιλογή για τη FIFA. Αλλά υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος κυρώσεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν το δικό τους ρόλο και τη θέση τους στη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αφήσουν πίσω τις πιέσεις, το μπούλινγκ και τις προσωπικές ατζέντες, γιατί θα αποκρουστούν από την εποπτεία της FIFA».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕsports.ert.gr.

2018-06-29 19:04:05

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ