Ξεπέρασαν τις 270.000 τα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία – ΚΟΣΜΟΣ

Κατά 2.297 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο.

Έτσι, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 270.070.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι έξι ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να αυξάνεται σε 9.384 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου, που ειδικεύεται στις λοιμώδεις νόσους.

Σε χαμηλά επίπεδα ο απολογισμός στην Αυστραλία

Η πολιτεία της Αυστραλίας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού στη χώρα, η Βικτόρια, κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων από τον Ιούνιο, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για μια χαλάρωση της αυστηρής καραντίνας που έχει επιβληθεί στην Μελβούρνη ως το τέλος του μήνα.

Η Βικτόρια, η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, όπου διαμένει το ένα τέταρτο των 25 εκατομμυρίων πολιτών της, κατέγραψε 21 νέα κρούσματα κορονοϊού το περασμένο 24ωρο, λιγότερα από τα μισά από αυτά που είχαν αναφερθεί την προηγούμενη ημέρα και τα λιγότερα από τις 24 Ιουνίου.

«Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν τηρούμε μια σταθερή πορεία, όταν δεν βγαίνουμε από αυτήν παρασυρόμενοι από κάποιες από τις πιο δυνατές φωνές, οι οποίες κατανοώ ότι πληγώνουν και θέλουν να υπάρξει άνοιγμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Ντάνιελ Άντριους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Θα ήθελα να ανοίξουμε το ταχύτερο δυνατό, αλλά δεν θα παραμείνουμε ανοιχτοί για πολύ καιρό αν πρώτα δεν κατεβάσουμε αυτούς τους αριθμούς σε χαμηλό επίπεδο», σημείωσε.

Οι υπόλοιπες επτά πολιτείες και περιοχές της Αυστραλίας δεν είχαν μέχρι στιγμής σήμερα ανακοινώσει τα στοιχεία για τα κρούσματα νέου κορονοϊού. Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες ανέφεραν μονοψήφιους αριθμούς ή μηδενική αύξηση των κρουσμάτων.

Η Βικτόρια ανακοίνωσε ωστόσο 7 θανάτους από την COVID-19 το 24ωρο που πέρασε, με τους οποίους ανεβαίνει το σύνολο των νεκρών από τη νόσο στη χώρα σε 844, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Η πολιτεία αυτή έχει πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα όσον αφορά την επιδημία του νέου κορονοϊού, καθώς εκεί έχει καταγραφεί το 90% των θανάτων από την COVID-19 στη χώρα.

Σε όλη την Αυστραλία τα κρούσματα νέου κορονοϊού ανέρχονται πλέον σε μόλις λιγότερα από 26.900. Η χώρα αυτή έχει σε μεγάλο βαθμό αποφύγει τους υψηλούς αριθμούς θανάτων που καταγράφουν πολλές άλλες χώρες, αλλά ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας στην Βικτόρια σήμανε συναγερμό και ώθησε τις περισσότερες πολιτείες να κλείσουν τα εσωτερικά τους σύνορα.

Στην Μελβούρνη επιβλήθηκε ένα από τα αυστηρότερα lockdown, με απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα. Ωστόσο η κυβέρνηση της πολιτείας έχει ανακοινώσει ότι θα επιτρέψει να ξανανοίξουν τα εργοτάξια, τα εργοστάσια παραγωγής και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 28 Σεπτεμβρίου αν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που θα καταγράφεται καθημερινά παραμείνει κάτω των 50.

Μόνο «εισαγόμενα» κρούσματα στην Κίνα

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή ενημερώθηκε για 14 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, από 32 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα».

Έκανε επίσης λόγο για τον εντοπισμό 24 ασυμπτωματικών φορέων, από 20 μία ημέρα νωρίτερα, αν και το Πεκίνο δεν καταγράφει ως επιβεβαιωμένα κρούσματα τις περιπτώσεις αυτές.

Κατά την Εθνική Επιτροπή Υγείας, οκτώ άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 171, διευκρίνισε. Το σύνολο των ασθενών που θεωρείται ότι ανέρρωσαν ανέρχεται σε 80.464.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα, όπου ο νέος κορονοϊός μόλυνε άνθρωπο για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.269 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ