Οι κρίσιμες ημερομηνίες για τον ελληνικό προϋπολογισμό (video)

Το μήνυμα ότι η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου για παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% από την Ελλάδα δεν αμφισβητείται πλέον από κανέναν, έστειλαν μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup τόσο ο πρόεδρος του Eurogroup όσο και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Και οι δύο επισήμαναν ότι οι συζητήσεις για την αξιοποίηση του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου από τις οποίες θα εξαρτηθεί το θέμα των συντάξεων, συνεχίζονται. Το θέμα των περικοπών ή μη των συντάξεων θα τεθεί σε έκτακτο Eurogroup.

Αισιοδοξία για την εξεύρεση χρυσής τομής στο θέμα των συντάξεων, εξέφρασαν σήμερα πηγές της Κομισιόν
Αισιοδοξία για την εξεύρεση χρυσής τομής στο θέμα των συντάξεων, που θα συνδυάζει την τήρηση των συμφωνηθέντων με την ενίσχυση εκείνων που έχουν περισσότερη ανάγκη, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού εξέφρασαν σήμερα πηγές της Κομισιόν.
Ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 19 Νοεμβρίου για το θέμα, δύο ημέρες πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019 στη Βουλή, οι ίδιες πηγές τόνιζαν την ανάγκη να μην διαταραχθούν οι συνθήκες «θερμοκηπίου» που έχουν διαμορφωθεί για την ελληνική οικονομία την προσεχή δεκαετία και οι οποίες προϋποθέτουν την ύπαρξη οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας και προβλεψιμότητας. Σε ερώτηση δε για το κλίμα που διαμορφώνεται ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών τόνιζαν ότι οι προοπτικές για την χώρα είναι θετικές και ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας δεν θέτουν εν αμφιβόλω τις θεμελιώδεις συνιστώσες της εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο.
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίροςwww.ert.gr

2018-11-06 11:01:37

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ