Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις Τζουλιάνι εκνευρίζουν τον Τραμπ

Μαύρα σύννεφα  φαίνεται ότι συγκεντρώνονται στην σχέση του Αμερικανού πρόεδρου με τον  προσωπικό του δικηγόρο Ρούντι Τζουλιάνι, μετά την αποτυχία του τελευταίου  να καταλαγιάσει τον θόρυβο  γύρο από την υπόθεση πληρωμής της Στόρμι Ντάνιελς .
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν κρύβει τον εκνευρισμό του για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του δικηγόρου του, οι οποίες προκαλούν περισσότερες ερωτήσεις, παρά δίνουν απαντήσεις, μετατρέποντας την υπόθεση σε ένα τηλεοπτικό δράμα που παραμένει στην επικαιρότητα εδώ και πολλές ημέρες. Οι τηλεοπτικές αυτές εμφανίσεις, άφησαν επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρόεδρος Τραμπ να έχει προχωρήσει και σε άλλες πληρωμές αυτού του τύπου, προς άλλες γυναίκες.
Για την ώρα, ο Τζιουλιάνι διατηρεί την άμεση επικοινωνία του με τον Τραμπ, σύμφωνα με στελέχη του Λευκού Οίκου, καθώς οι δύο τους, συνομιλούν σχεδόν καθημερινά. Διαφαίνεται επίσης, ότι κανένας στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου δεν έχει διάθεση να αναμειχθεί στην μεταξύ τους σχέση, ώστε να περιοριστούν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του Τζιουλιάνι.
Ωστόσο, στελέχη του Λευκού Οίκου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης του Τζιουλιάνι, εάν δεν αλλάξει την συμπεριφορά του.
Σε τηλεφωνική συνέντευξη του, ο Τζιουλιάνι προσπάθησε να απορρίψει την γενικότερη εικόνα δυσαρέσκειας του Τραμπ για τους χειρισμούς του στην υπόθεση. “Εάν δεν είμαι κατάλληλος για να το χειριστώ αυτό, δεν ξέρω ποιος άλλος μπορεί να είναι”, είπε ο ίδιος στο Politico. “Γνωρίζω το υπουργείο Δικαιοσύνης, καλύτερα από τον καθένα”, συμπλήρωσε.
Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του Τζιουλιάνι συνέπεσαν με την ανακοίνωση της αποχώρησης του δικηγόρου Τάι Κόμπ και της αντικατάστασης του, από τον Έμετ Φλουντ στον Λευκό Οίκο. Ο δεύτερος χειρίστηκε την υπόθεση αμφισβήτησης άσκησης των προεδρικών εξουσιών από τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και αναμένεται να ενταχθεί στην ομάδα νομικής υποστήριξης του προέδρου, μετά την αποχώρηση του Κόμπ στα τέλη Μαΐου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομική ομάδα του Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να επικαλεστεί αναδρομική ισχύ της προστασίας απορρήτου κατά την άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων (executive privilege) σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τον Μάλερ, που έχει την ευθύνη διεξαγωγής της έρευνας του FBI για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, τον περασμένο Μάιο, να  αξιοποίησει στοιχεία τα οποία ήδη έχει στην διάθεσή του. Στοιχεία  περίπου ενός εκατομμυρίου σελίδων που έχει παραδώσει στην ομάδα έρευνας του Μάλερ,  ο Λευκός Οίκος και η ομάδα νομικής υπεράσπισης του Τραμπ.
Η υιοθέτηση μιας επιθετικής στάσης από τους δικηγόρους του Αμερικανού προέδρου, στοχεύει επίσης, στην εμπλοκή των δικαστηρίων στην όλη διαδικασία, ακόμη και μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ με στόχο την καθυστέρηση της έρευνας.
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

2018-05-08 11:29:22

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ