Ομιλία του πρωθυπουργού στο αγρόκτημα του Παλλημνιακού Ταμείου

0
26

«Η Λήμνος είναι από τους πρώτους φιλόξενους χώρους υποδοχής προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής», υπενθύμισε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στο αγρόκτημα του Παλλημνιακού Ταμείου» για το οποίο ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «βρέθηκε τα τελευταία χρόνια σε αδιέξοδο και τέλμα, ενώ πλέον ξεκαθαρίζει το νομικό καθεστώς του, ως νέο νομικό πρόσωπο, που διασυνδέεται με την πανεπιστημιακή κοινότητα και του δίνεται η δυνατότητα να λάβει χρηματοδοτήσεις». Αναφερόμενος στην Τουρκία που όπως είπε «αρέσκεται σε προκλητικές ενέργειες χωρίς να αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο», ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και συνεργασίας διαθέτοντας ταυτόχρονα την ισχυρή αποτρεπτική δύναμη και τα άξια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να διασφαλίζει στο ακέραιο τα εδαφικά της δικαιώματα και την κυριαρχία».
«Δεύτερο καθήκον μετά την ασφάλεια, η μέριμνα για βελτίωση ποιότητας ζωής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο Αναπτυξιακό Σχέδιο Βορείου Αιγαίου, προϋπολογισμού 44 εκατομμυρίων.
«Ηρθα από το πρωί να βρεθώ πόρτα πόρτα στην αγορά, στα μαγαζιά, με τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, να ακούσω παράπονα και να πάρω ελπίδα πίστη και δύναμη από εκείνους που έχουν την αποφασιστικότητα της βιοπάλης «, τόνισε.
«Μετά από 8 δύσκολα χρόνιας, η χώρα κατάφερε να σταθεί όρθια και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται εξαιρετική δημοσιονομική εξισορρόπηση. Πλέον κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλλει γιατί μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Κοιτώντας σας στα μάτια, σας διαβεβαιώνω ότι θα καταφέρουμε να βγούμε από αυτήν την περιπέτεια όχι μόνο ως πύλη εξόδου από τα προγράμματα αλλά υλοποιώντας πρόγραμμα στήριξης και ενίσχυσης των χαμηλότερων στρωμάτων και της μεσαίας τάξης  με το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα κάνει πράξη  το όραμα για δίκαιη ανάπτυξη», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η χώρα, όμως, κατάφερε να σταθεί όρθια- και όχι μόνο αυτό, αλλά το τελευταίο διάστημα πετύχαμε μια εξαιρετική δημοσιονομική εξισορρόπηση, πλέον κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλει τι θα κάνουμε, διότι μπορούμε μόνοι μας να σταθούμε στα πόδια μας, χάρη στις δικές μας δυνάμεις. Και σε λίγες μέρες από σήμερα, σε λίγους μήνες, στο τέλος του καλοκαιριού, η Ελλάδα βγαίνει αυτοδύναμη και καθαρά από μια πολύ δύσκολη περιπέτεια στην οποία οδηγήθηκε εξαιτίας μιας αλόγιστης διαχείρισης που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Σήμερα, όμως, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ξανά με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
«Η Λήμνος φέρει ξεχωριστό ιστορικό φορτίο, μέσα στην πορεία των χρόνων. Από κάθε άποψη και σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις», Διότι πρόκειται για ένα τόπο ζωντανό και δημιουργικό από τη νεολιθική εποχή -όπως άλλωστε μαρτυρά η Πολιόχνη και η Μύρινα-, την περίοδο των Πελασγών, φθάνοντας μέχρι τη σύγχρονη εποχή». είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν άλλωστε -πέραν από τους ιστορικούς- ότι εδώ έγινε το αποφασιστικό βήμα για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ, το 1918, στον Μούδρο υπογράφηκε η ανακωχή των δυνάμεων της Αντάντ με την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πολλοί περισσότεροι όμως γνωρίζουν ότι η Λήμνος, έγινε ένας από τους πρώτους φιλόξενους τόπους υποδοχής των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Και φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεχνά ότι λίγα μίλια παραδίπλα, βρίσκεται ο Άη Στράτης, ένας τόπος μαρτυρίου και ζωντανό μνημείο για την ελευθερίας και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας».
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει τη δύναμη στα δύσκολα να γίνεται ακόμα πιο ισχυρή και να τα καταφέρνει. Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες στεκόμαστε στο πλευρό των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας μας», ανέφερε νωρίτερα ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στην 130 Σμηναρχία Μάχης.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-03 13:10:59

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ