Ο Έλον Μασκ είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Η περιουσία του Έλον Μασκ αποτιμάται πλέον στα 115 δισεκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντάς τον στην τρίτη θέση της κατάταξης με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, «σκαρφαλώνοντας»  πάνω από τον ιδρυτή του facebook, Mark Zuckeberg όπως αναφέρει η Bloomberg.

Η αύξηση πλούτου του Μασκ οφείλεται κυρίως στη ραγδαία άνοδο των μετοχών της TESLA κατά 12%, η οποία σημειώθηκε τη Δευτέρα έπειτα από τον διαχωρισμό των  μετοχών της Tesla με αναλογία 5 από μία. Επακόλουθο αυτού ήταν το να γίνει ο Έλον Μάασκ ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index φέρνοντάς τον κάτω μόνο από τους Bill Gates and Jeff Bezos.

Οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου σύμφωνα με τη λίστα είναι:

  1. Jeff Bezos
  2. Bill Gates
  3. Elon Musk
  4. Mark Zuckerberg
  5. Bernard Arnault

Ο Μάσκ είναι επίσης ιδρυτής πολλών άλλων εταιριών, συμπεριλαμβανομένων της SpaceX, The Boring Company, Hyperloop  και OpenAI. Οι μετοχές της Tesla έχουν ήδη αυξηθεί κατά περίπου 500% μέσα στο 2020 και η αξία της εταιρίας αυτή την στιγμή ανέρχεται στα 475 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τρόπος πληρωμής του Μασκ, όπως έχει εγκριθεί από τους μετόχους Tesla το 2018 δεν του δίνει μισθό ή έξτρα μπόνους. Αντ’ αυτού ο Διευθύνων Σύμβουλος πληρώνεται σε εκατομμύρια μετοχές, οι οποίες έχουν πλέον αξία δισεκατομμυρίων. Έχει λάβει ήδη δύο πληρωμές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων έπειτα από κάποια κέρδη που πέτυχε η εταιρία και αναμένει να λάβει άλλη μία πληρωμή σύντομα. Ο Μάσκ κατέχει περισσότερο από το 18% των μετοχών της εταιρείας, ποσό τρεις φορές μεγαλύτερο από τον επόμενο μεγαλύτερο μέτοχο. Έτσι καθώς η αξία της Tesla αυξήθηκε, εκτοξεύθηκε και η περιουσία του Μάσκ στα 90 δισεκατομμύρια μόνο φέτος. Τον Ιανουάριο του 2020 η καθαρή αξία του ανερχόταν στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, με το ήμισυ αυτού του πλούτου να αποτελείται από μετοχές της Tesla, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Forbes και Bloomberg εκείνη την εποχή.

ΠΗΓΗ: CNN

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ