Ο Αμερικανός Υπουργός Εμπορίου στην ΕΡΤ: Στηρίζουμε την ελληνική οικονομία (video)

0
35

Η αλλαγή της ψυχολογίας των Επιχειρήσεων θα συμβάλει στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας τονίζει ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου στη συνέντευξη που έδωσε στον Φάνη Παπαθανασίου, θα μεταδοθεί αύριο Τρίτη, 11/9, μεταξύ 10:00 και 12:00, από την εκπομπή της ΕΡΤ «Απευθείας». Ο Γουίλμπουρ Ρος τάσσεται υπέρ της ελεύθερης αγοράς και κατά των απολύσεων στο Δημόσιο, μια επιτυχημένη συνταγή της αμερικανικής οικονομίας, και αναφέρεται στην καλή συνεργασία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Το επόμενο βήμα είναι να μπει η οικονομία σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης», είπε ο κ. Ρος υπογραμμίζοντας ότι το πιο σημαντικό που μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, κατά την επόμενη φάση, είναι η αλλαγή της ψυχολογίας των επιχειρήσεων.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ανεργίας ο κ. Ρος αναφέρθηκε στην περίπτωση των ΗΠΑ που προτιμήθηκε η μείωση των ελέγχων με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα «και ο ρυθμός αύξησης των κεφαλαιακών δαπανών και οι προσλήψεις εργαζομένων από τις επιχειρήσεις να αυξηθούν κατακόρυφα», ενώ διευκρίνισε πως δεν υιοθετήθηκε ως κανονιστική μεταρρύθμιση η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.
«Ξέρω ότι η κανονιστική μεταρρύθμιση θεωρείται ότι σημαίνει απόλυση δημοσίων υπαλλήλων. Εμείς δεν κάναμε αυτό. Στην πραγματικότητα, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μεγαλύτερο έργο επειδή τώρα υπάρχουν περισσότερα προγράμματα από πριν. Οπότε, με την κανονιστική μεταρρύθμιση δεν εννοούμε την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό που εννοούμε είναι η διαύγεια της μεταρρύθμισης μόνο με τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη δημόσια ασφάλεια. Έτσι, οι επιχειρήσεις αισθάνονται ελεύθερες να αναβαθμιστούν» σημείωσε.
Ερωτηθείς «τι μήνυμα μετέφερε στο πρωθυπουργό από τον Λευκό Οίκο και τον πρόεδρο Τραμπ;» ο κ. Ρος δήλωσε, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Πέρασα αρκετό χρόνο χθες, αλλά και σήμερα μαζί του. Είναι, σαφώς, υπέρ της Αμερικής, όπως κι εμείς υπέρ της Ελλάδας. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός δεσμός φιλίας. Έφτασε σε μεγάλο βαθμό συμφωνίας με τον πρόεδρο Τραμπ το οποίο είναι, επίσης, πολύ σημαντικό. Ο πρόεδρος Τραμπ δε θα είχε συμφωνήσει να κάνουμε με τον κ. Δραγασάκη τον οικονομικό διάλογο εάν δεν επιδιώκαμε στενότερες και πιο σταθερές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες».
Πηγή ΕΡΤ1www.ert.gr

2018-09-10 22:11:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ