Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ. Κουβέλης στην ΕΡΤ

Για το θέμα που ανέκυψε με τις γαλλικές φρεγάτες μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Focus. Ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως οι δηλώσεις του έγιναν σε συσχετισμό με συγκεκριμένο δημοσίευμα στο οποίο είχε υποχρέωση να απαντήσει και πως όταν έγιναν δεν απείχαν από την πραγματικότητα. Aλλά η πραγματικότητα, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι στατική, υπάρχει εξέλιξη των πραγμάτων, αξιολόγηση των δεδομένων και πως ο χειρισμός γίνεται κυρίως σε επίπεδο Πρωθυπουργού.
«Τη δεδομένη στιγμή που υπήρξε δημοσιότητα του θέματος σε εφημερίδα, και μίλησα και εγώ, όλα όσα ειπώθηκαν τότε ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα» είπε διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η όλη υπόθεση του εξοπλιστικού συστήματος είναι σε εξέλιξη. «Η αγορά οποιουδήποτε εξοπλισμού δεν είναι ευθύγραμμη διαδικασία. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, όλα είναι υπό εξέταση και διαπραγμάτευση, καθώς συνυπολογίζονται οι οικονομικές δυνατότητες» τόνισε.
Για το θέμα της χρονομίσθωσης είπε ότι ήταν μια εκδοχή «που μπορούσαμε να συζητήσουμε και συζητούσαμε» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εάν υπάρξει, όποτε υπάρξει η επιλογή για την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης θα γίνει σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, με απόλυτη διαφάνεια και διαύγεια».
Παράλληλα τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπαίνει στην κούρσα των εξοπλισμών.
«Η Ελλάδα έχει αποτρεπτική δύναμη με επάρκεια και συγκρότηση, η οποιαδήποτε ενίσχυση της δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε σε κούρσα των εξοπλισμών όπως συνέβαινε στο παρελθόν», είπε.www.ert.gr

2018-04-26 23:30:42

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ