Ο Εμανουέλ Μακρόν παροτρύνει τις εταιρίες υψηλής τεχνολογίας να εργαστούν για το κοινό καλό

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε χθες, Τετάρτη 23 Μαΐου στο Παρίσι, με 60 στελέχη των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών στο πλαίσιο της συνόδου «Tech for Good» που είχε ως κεντρικό θέμα τον αντίκτυπο των νέων τεχνολογιών στην κοινωνία και στη συμβολή τους στο κοινό καλό.
«Αναμένω από εσάς ειλικρινείς συζητήσεις για να δούμε πώς θα κάνουμε περισσότερα για να βελτιώσουμε την κοινωνική κατάσταση, τις ανισότητες, την κλιματική αλλαγή και να επιλύσουμε όλοι μαζί τα συλλογικά προβλήματα», δήλωσε στα στελέχη ο Γάλλος πρόεδρος. Αξίζει να σημειωθεί πως η συνάντηση αυτή αποτελεί άλλη μια προσπάθεια του Μακρόν να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στη Γαλλία και συγκεριμένα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
Οι ηγέτες της ψηφιακής οικονομίας ανακοίνωσαν μια σειρά μέτρων κοινωνικής προστασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικών επενδύσεων. Συγκεκριμένα:

Η Uber θα ασφαλίσει τους 150.000 οδηγούς της που βρίσκονται σε 21 χώρες της Ευρώπης.
Η Deliveroo επίσης θα ασφαλίσει τους εργαζόμενούς της σε όλο τον κόσμο και θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία τα επόμενα 2-3 χρόνια.
Η IBM θα δημιουργήσει 1400 θέσεις στη Γαλλία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, πέρα των 400 που είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο, στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Παράλληλα, θα συνεργαστεί με το Γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα με σκοπό την κατάρτιση των νέων από μειονεκτούσες ομάδες.
Το γαλλικό start-up OpenClassrooms, που ειδικεύεται στην online εκπαίδευση, δεσμεύτηκε να εκπαιδεύει 1 εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο από το 2025 κι έπειτα.
Η Intel ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Ινστιτούτο Curie για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της ογκολογίας.
Η Visa θα ιδρύσει ένα κέντρο καινοτομίας στο Παρίσι που θα ειδικεύεται στο ψηφιακό εμπόριο και την τεχνητή νοημοσύνη.
Η Microsoft θα προσλάβει εκατό ειδικούς από τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης στη Γαλλία, για να στηρίξει την ανάπτυξη πέντε βασικών βιομηχανιών: την υγεία, το περιβάλλον και την ενέργεια, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τις αγροτικές επιχειρήσεις.
Η Accenture θα επενδύσει 200 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μέσα στα επόμενα 5 χρόνια για την κατάρτιση ανέργων.
Η εταιρία Booking.com δεσμεύτηκε να προάγει την ισότητα των φύλων παρέχοντας πανεπιστημιακές υποτροφίες και να στηρίξει νεοσύστατες επιχειρήσεις στον τομέα του βιώσιμου τουρισμού, επενδύοντας 5 εκατ. ευρώ μέσα στο 2018.
Η Google θα δώσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την εκπαίδευση ατόμων στις νέες τεχνολογίες στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Να σημειωθεί ότι η Google βρίσκεται σε διαμάχη με τη Γαλλία που της ζητάει να καταβάλει φόρους ύψους 1,15 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το ερευνητικό τμήμα του Facebook που ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη, δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει 48 υποτροφίες και 8 διδακτορικές διατριβές σε τέσσερα γαλλικά πανεπιστήμια. Τέλος, προκήρυξε πρόσκληση υποβολής για προγράμματα «γενικού ενδιαφέροντος», που απευθύνεται σε εργαστήρια και συλλόγους.

ΠΗΓΗ: HuffingtonPost.frwww.ert.gr

2018-05-24 15:16:29

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ