Ο Μάλερ επιθυμεί να ρωτήσει τον Τραμπ για το ενδεχόμενο παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης

Το γραφείο του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ επιθυμεί να ρωτήσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης, σύμφωνα με δηλώσεις πηγών που βρίσκονται κοντά στον Λευκό Οίκο, στο ABC News.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αμερικανός πρόεδρος στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας έμαθε ότι ο ειδικός ανακριτής θα περιορίσει το πλαίσιο των ερωτήσεων του και θα ήθελε να ρωτήσει τον Τραμπ τόσο προφορικά, όσο και γραπτά και ν’ απαντήσει.
Η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου, προκάλεσε τις αναρτήσεις που έκανε ο ίδιος στο Twitter χθες το πρωί.
Ο πρόεδρος Τραμπ προχώρησε σε μία από τις πιο σφοδρές επιθέσεις κατά της ομοσπονδιακής έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.
“Πρόκειται για μία τρομερή κατάσταση κι ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς πρέπει να σταματήσει αμέσως, αυτό το Διεφθαρμένο Κυνήγι Μαγισσών, πριν συνεχίσει ακόμη να στιγματίζει την χώρα μας. Ο Μπομπ Μάλερ είναι πλήρως συγχυσμένος και οι 17 Θυμωμένοι Δημοκρατικοί που κάνουν αυτό το βρώμικο παιχνίδι, είναι μία ντροπή για τις ΗΠΑ!” Έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter εκφράζοντας για άλλη μια φορά τον θυμό του, για την αναφερόμενη έρευνα.

..This is a terrible situation and Attorney General Jeff Sessions should stop this Rigged Witch Hunt right now, before it continues to stain our country any further. Bob Mueller is totally conflicted, and his 17 Angry Democrats that are doing his dirty work are a disgrace to USA!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 1, 2018

Οι διαπραγματεύσεις για μία πιθανή κατάθεση του προέδρου Τραμπ συνεχίζονται για μήνες, μέσω διαφορετικών προσεγγίσεων από τη νομική ομάδα του Τραμπ.
Ο δικηγόρος του Τραμπ, Ρόμπερτ Τζιουλιάνι δήλωσε στο ABC News την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ομάδα του, έχει καταθέσει μία πρόταση στον Μάλερ ζητώντας του να περιορίσει το πλαίσιο μιας κατάθεσης με τον Τραμπ, εάν αυτό, σχετίζεται με παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.
“Έχουμε καταρτίσει μία λίστα από ερωτήσεις που έχουν περιοριστεί σ’ ένα συγκεκριμένο θέμα και περιμένουμε την αντίδραση του ειδικού ανακριτή,” δήλωσε ο Τζιουλιάνι στο ABC News, την προηγούμενη εβδομάδα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες στο Νιου Χάμσαϊρ, ο ίδιος, δήλωσε ότι έλαβε μία απάντηση από το γραφείο του Μάλερ, χωρίς ωστόσο, να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
“Χρειάστηκαν δέκα ημέρες και τελικά λάβαμε μία επιστολή από αυτούς. Τώρα βρισκόμαστε στην διαδικασία της απάντησης στην επιστολή αυτή,” είπε χαρακτηριστικά ο Τζιουλιάνι.
Η νομική ομάδα του προέδρου Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει όταν προσεγγίστηκε από το ABC News, σχετικά με λεπτομέρειες για την απάντηση του Μάλερ.
Επίσης, το γραφείο του ειδικού ανακριτή δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα σχολιασμού του ABC News.
Ο πρόεδρος Τραμπ από την πλευρά του, έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι είναι πρόθυμος να μιλήσει στον Μάλερ, περιμένοντας ωστόσο, τις οδηγίες της νομικής του ομάδας.
Πηγή: ABC News, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-08-02 10:26:24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ