Ο πολιτικός κόσμος για την επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου

Τις τραγικές επιπτώσεις του εγκληματικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, που είναι ανεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορική μας μνήμη, επισημαίνει ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας και ο ΣΥΡΙΖΑ σε μηνύματά τους για τη συμπλήρωση 51 ετών από το χουντικό πραξικόπημα. Υπογραμμίζουν επίσης, την ανάγκη υπεράσπισης της Δημοκρατίας και στις μέρες μας, τονίζοντας ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης βρίσκουν ξανά πρόσφορο έδαφος η ξενοφοβία, ο εθνικισμός και επικίνδυνα μορφώματα λαϊκισμού και ναζισμού.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε μήνυμά του για την συμπλήρωση 51 ετών από το Πραξικόπημα σημειώνει: « ΗΔημοκρατία συνιστά ένα υπαρξιακό, κυριολεκτικώς, αγαθό για την υπεράσπιση της αξίας του Ανθρώπου και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, το οποίο είναι, εκ φύσεως, εύθραυστο. Οφείλουμε, λοιπόν, να το υπερασπιζόμαστε εμπράκτως, διαρκώς και αδιαλείπτως, και μάλιστα καθένας με την προσωπική του στάση ζωής».
ΚΚΕ
«51 χρόνια μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, διδασκόμαστε και τιμάμε την προσφορά και τη μνήμη των θυμάτων της χούντας, όσων φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, υπέστησαν βασανιστήρια και γενικά έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην πάλη κατά της δικτατορίας. Τιμάμε τους αγώνες του λαού, τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των αγωνιστών, την προσφορά των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Κίνημα Αλλαγής
«Κρατάμε ζωντανή στη συλλογική μας μνήμη την καταδίκη των πραξικοπηματιών, που πρόδωσαν την Πατρίδα και κατέλυσαν τη δημοκρατία. Τιμούμε τους χιλιάδες αγωνιστές που με κάθε τρόπο υπερασπίστηκαν τις αξίες και τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» τονίζει η Φώφη Γεννηματά στη δήλωσή της.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικές ειδήσεις: «Ανεξίτηλα χαραγμένο να μείνει το εγκληματικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου»www.ert.gr

2018-04-21 07:50:40

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ