Ο ΠΟΥ ανησυχεί για τη διάδοση του κορονοϊού στη δυτική Αφρική – ΚΟΣΜΟΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάλεσε σήμερα τις αφρικανικές χώρες να διατηρήσουν τα αυστηρά μέτρα επιτήρησης για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, παρά την έναρξη της άρσης του μέτρου του κατ΄οίκον περιορισμού σε ορισμένες χώρες, δηλώντας «πολύ ανήσυχος» για την διάδοση της νόσου στην κοινότητα κυρίως στη δυτική Αφρική.

Αντιμέτωπες με τη νόσο Covid-19, πολλές αφρικανικές χώρες έλαβαν μέτρα μερικού ή πλήρους αυτοπεριορισμού για να σταματήσουν τη διάδοσή της.

Αυτά τα μέτρα «βοήθησαν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της Covid, η οποία όμως παραμένει σημαντική απειλή για τη δημόσια υγεία», δήλωσε η Δρ Ματσχιντίσο Μοέτι, περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ για την Αφρική σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Είναι σημαντικό να συνεχιστούν τα αυστηρά μέτρα επιτήρησης, ανίχνευσης των κρουσμάτων και τα διαγνωστικά τεστ, μεταξύ άλλων μέτρων ελέγχου για να τερματιστεί η πανδημία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Εάν οι κυβερνήσεις σταματήσουν απότομα αυτά τα μέτρα, κινδυνεύουμε να χάσουμε τα κέρδη που οι χώρες αποκόμισαν μέχρι στιγμής στη μάχη κατά της Covid-19», επισημαίνει ο ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, η Αφρική έχει καταγράψει έως σήμερα περισσότερα από 36.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19, περισσότερους από 1.500 θανάτους και η κατάσταση είναι “ανησυχητική” στις περιοχές της δυτικής και της κεντρικής Αφρικής.

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα του διαγνωστικού ελέγχου της Covid-19, οι χώρες της Αφρικανικής Περιφέρειας του ΠΟΥ πραγματοποιούν κατά μέσο όρο εννέα διαγνωστικά τεστ ανά 10.000 άτομα.

«Ο ΠΟΥ καταβάλλει προσπάθειες για να βελτιώσει τη δυνατότητα διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων στέλνοντας μια νέα σειρά διαγνωστικών κιτ στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Η Αφρική παραμένει, ωστόσο, μία από τις λιγότερο πληγείσες περιοχές του κόσμου από την πανδημία που άρχισε από την Κίνα και έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους στη Δύση ειδικότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ