Ο Τραμπ συμφώνησε με τον Γιούνκερ να εργαστεί για μηδενικούς δασμούς

Ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να εργαστεί για μηδενικούς δασμούς και επιδοτήσεις σε μη αυτόματα βιομηχανικά είδη, κάνοντας λόγο για μια «νέα φάση» στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως είπε, συμφώνησε με τον Γιούνκερ στη μείωση της γραφειοκρατίας για το εμπόριο και ότι θα συνεργαστεί με την ΕΕ για την μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Επίσης ότι θα ξεκινήσει εμπορικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο και για τα δασμολογικά αντίποινα.
«Συμφωνήσαμε σήμερα, πρώτα από όλα, να συνεργαστούμε για να μηδενίσουμε τους δασμούς, να μηδενίσουμε τα μη δασμολογικά εμπόδια και να μηδενίσουμε τις επιδοτήσεις σε μη αυτόματα βιομηχανικά προϊόντα», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δίπλα στον Γιούνκερ.
AP Photo/Evan Vucci
«Επίσης θα συνεργαστούμε για την μείωση των εμποδίων και την αύξηση του εμπορίου σε υπηρεσίες, χημικά, φαρμακευτικά, ιατρικά προϊόντα, καθώς και σόγιας», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Σχετική είδηση
Ο Τραμπ ελπίζει ότι ΗΠΑ και ΕΕ θα καταλήξουν σε δίκαιη συμφωνία για το εμπόριοwww.ert.gr

2018-07-25 18:16:32

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ